Alle pasienter som deltar i studien vil få standardbehandling for spredning til bukhulen som består av cytoreductiv kirurgi (fjerning av svulster) og HIPEC. I tillegg vil pasientene, på slutten av inngrepet, få implantert 2 små porter under huden, med katetre som skal ligge i bukhulen. Pasientene vil få ytterligere cellegiftbehandling med oxaliplatin gjennom portene i 4 seanser med 3 ukers mellomrom.
Den første kuren gis etter hovedinngrepet, mens pasienten fortsatt er innlagt på Radiumhospitalet. De etterfølgende kurer vil også gis på Radiumhospitalet. Under operasjonen vil det taes blodprøver samt prøver fra svulstvevet i bukhulen som skal sendes til genetiske analyser og lagres i en biobank. 2 ekstra CT undersøkelser er planlagt for å undersøke væskedistribusjonen i bukhulen: den ene før første NIPEC-OXA kuren og den andre før siste kuren.
Toksisiteten til cellegiften gitt i bukhulen i løpet av NIPEC-OXA-seansene vil bli analysert gjennom hele behandlingsperioden og en påfølgende 3 måneders oppfølgingsperiode. Potensielle kirurgiske komplikasjoner vil bli fulgt nøye med i samme perioden og vil bli registrert. Sykdoms-fri overlevelse og total overlevelse samt livskvaliteten vil også registeres ettersom pasientene vil følges regelmessig etter studieslutt på Radiumhospitalet.
Vår studie vil forhåpentligvis gi grunnlaget til en større multisenter, internasjonale studie (CRS-HIPEC alene versus CRS-HIPEC + NIPEC-OXA). Dersom utfallet blir positivt iht NIPEC-OXA, håper vi at dette vil kunne føre til etablering av en ny behandlingsstrategi og betydelig økt overlevelse for pasienter med spredning i bukhulen etter tykktarmskreft.