Når du kommer til kontroll i studien ved OUS Radiumhospitalet, vil enkelte eller alle de følgende prosedyrene bli utført: måling av høyde og vekt, blodtrykk, hjertefrekvens, pustefrekvens og kroppstemperatur, EKG, urin- og blodprøvetaking for rutinemessige laboratorietester, spesielle genetiske undersøkelser, måling av larotrectinib-nivåer i blodet (PK), graviditetstest (hos kvinner), biopsi av ferskt kreftvev og evaluering av kreftsykdommen med radiologiske undersøkelser (CT- eller MR).
Registrering av medikamentbruk, eventuelle sykdommer eller bivirkninger og undersøkelse av virkningen av behandlingen på livskvalitet gjennom utfylling av spørreskjemaer. Det vil også innhentes og registreres helseopplysninger, som alder, kjønn, sykehistorie og spesielt informasjon om kreftsykdommen og tidligere behandlinger av denne inkludert såkalt molekylær informasjon om svulstvevets egenskaper (hvis slik er tilgjengelig), fysisk undersøkelse og vurdering av funksjonsstatus. Tidligere vevsprøver som er tatt ved biopsier eller i forbindelse med operasjoner, vil bli sendt til utlandet for analyse.
Hvis kreftsykdommen forverres, kan legen be om å få ta en ekstra biopsi av en tilgjengelig svulst. Vevet vil bli sendt til et sentrallaboratorium, og vil bli evaluert for å få en bedre forståelse av hvordan larotrectinib virker på kreftcellene og hvorvidt kreftsykdommen utvikler resistens mot larotrectinib.
Du kan fortsette behandling i studien så lenge du ikke opplever alvorlige bivirkninger av larotrectinib og såfremt kreftsykdommen ikke forverres.
Når behandling med studiemedisin er avsluttet vil du få langtidsoppfølging hver 3. måned og frem til studien er offisielt avsluttet. Studielegen eller studiesykepleieren vil kontakte deg per telefon for å kunne registrere status for kreftsykdommen, om du har mottatt annen behandling og hvordan du har det.