Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.

Pyrodiksinavhengig epilepsi (PDE)

Pyridoksinavhengig epilepsi (PDE) er en gruppe sjeldne stoffskiftesykdommer (metabolske sykdommer) som fører til epileptiske anfall og som regel forsinket utvikling. Det første epileptiske anfallet kommer vanligvis i spedbarnsalder.

Hva er Pyrodiksinavhengig epilepsi (PDE)?

Dette finner du svar på i diagnosebeskrivelsen på helsenorge.no Teksten er levert av Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser.

Norsk forening for PDE er en nystiftet forening som ennå ikke har egen nettside. For å komme i kontakt med de send en mail til: Pdenorge@gmail.com. Da kan du komme i kontakt med andre og få lenke til brukerforeningens Facebookside.

 

For generelle kurs og andre ressurser for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser, se Kurs og andre ressurser for pasienter og pårørende eller Kurs, undervisning og andre ressurser for fagpersoner.

For oppdaterte artikler om Pyrodoksinavhengig epilepsi, kontakt kompetansesenteret på telefon 67 50 11 95 eller på mail OUSHFDLKompetansesenterNKSE@ous-hf.no.

Nyheter

  • Ketogen mat.
    16. mars 2021
    KetogenPodden

    Podcast om ketogen diett ved legemiddelresistent epilepsi.

  • Logo sjeldenpodden sebra
    26. februar 2021
    Sjeldenpodden – en podkast om sjeldne diagnoser

    Gjennom personlige historier og dagsaktuell forskning vil Sjeldenpodden gi deg kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser.

Artikler

  • Et barn som sitter ved et bord.
    Jobber du i barnehage eller skole og har et barn med epilepsi?

    Artikkel i Utdanningsnytt gir deg innblikk i hva epilepsi er og hvordan man kan tilrettelegge for det i barnehage og skole.

  • Bilde av flyer om relansering av e-læringskurset
    E-læringskurset om epilepsi – med påbygningsdel

    Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) og Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser presenterer et nytt kapittel i påbygningsdelen: "Fortellingen om Kaja". Her finner du et praktisk rettet case med flere øvingsoppgaver.

  • Reagensrør med Buccolam.
    Hvordan gi Buccolam?

    Her kan du lære hvordan du gir Buccolam for å stoppe lange eller gjentagende epileptiske anfall.

Sist oppdatert 12.03.2025