Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.

PERELI

Dedifferensiert liposarkom hvor svulst ikke kan fjernes ved operasjon – immunterapi i kombinasjon med tyrosinkinasehemmer

Formålet med studien er å undersøke effekten og sikkerheten av kombinasjonsbehandling med pemigatinib og retifanlimab.

Om studien

Mål og hensikt med studien er å undersøke om det er en fordel for deg og behandles med kombinasjonen pemigatinib og retifanlimab. Dernest vil vi se på effekten, sikkerheten, toleransen, og hvilken livskvalitet du har, når du får behandling i studien i sammenlignet med livskvaliteten du hadde når du ble vurdert for å bli med i studien. 

Du kan lese mer om studien på ClinicalTrials.gov

Vitenskapelig tittel

PERELI - en fase 2 studie med PEmigatinib og REtifanlimab ved avansert dedifferensiert LIposarkom

Informasjon om deltakelse

Studien er åpen for rekruttering fra 31.10.2024 fram til 31.12.2027

Hvem kan delta?

Du kan delta i studien dersom du har diagnosen avansert dedifferensiert liposarkom, er 18 år eller eldre, er i full aktivitet eller kan ha noe begrenset aktivitet og hvor onkologen har vurdert at du kan være en mulig studiepasient. Studien vil bli gjennomført ved Oslo universitetssykehus. 

For mer informasjon vennligst kontakt prosjektleder Kjetil Boye tlf: 22934000. 

For at du skal bli vurdert som deltaker i en klinisk studie, må vanligvis din behandlende lege sende en forespørsel til det sykehuset som er ansvarlig for studien. Du må også passe inn i de kriteriene som forskerne har satt for å velge ut pasienter til sine studier.

Ved spørsmål bes fastlege eller sykehuslege om å ta kontakt med: 
Oslo universitetssykehus ved Dr. Kjetil Boye, tlf. nr.: 22934000 

Henvisning om mulig deltakelse i studien for pasienter sendes til: 

Oslo universitetssykehus HF 
Kreftklinikken 
Avdeling for kreftbehandling/Henvisning 
Radiumhospitalet 
Postboks 4953 Nydalen 
0424 Oslo

Hva innebærer studien?

Studien består av screening-, behandlings- og oppfølgingsperiode.  

I screeningsperioden (før behandlingsstart) vil det gjøres en grundig legeundersøkelse, gjennomgang av tidligere og nåværende medisiner, sjekke blodtrykk, puls, lengde, vekt, EKG, samt tas blod- og urinprøver. I tillegg skal CT og øyeundersøkelse gjennomføres.

Dersom du oppfyller alle kravene til å få den eksperimentelle behandlingen i studien vil du gå videre til behandlingsfasen. Ikke alle pasienter oppfyller kravene til å gå videre til behandlingsfasen, og i så fall vil studielegen informere deg om hvilken annen behandling som kan være aktuell.

Alle forsøkspersoner i behandlingsfasen starter 6 ukers behandling med pemigatinib, deretter starter kombinasjonsfasen hvor retifanlimab legges til som en intravenøs infusjon hver tredje uke.  I behandlingsfasen vil de samme undersøkelsene gjøres som ved screening. Du vil fortsette med behandling i studien så lenge du har nytte av den og ikke har uakseptable bivirkninger, eller du selv velger å avslutte behandlingen.

Etter at du slutter med studiebehandlingen vil du bli innkalt til et oppfølgingsbesøk etter en måned og etter tre måneder, og deretter vil legen eller studiesykepleieren kontakte deg hver 3. måned for å høre hvordan du har det og om du har begynt med noen annen behandling.

Om du ikke kan delta i studien vil studielegen beskrive fordeler og ulemper med andre behandlinger som finnes, slik at dere sammen kan finne den beste behandlingen for deg.

Hvis du samtykker til å delta i studien vil det benyttes materiale fra en tidligere vevsprøve til forskning. Hvis dette ikke er tilgjengelig vil det bli utført en ny vevsprøve av svulsten i screeningperioden. Som en del av studien vil det tas en ny vevsprøve etter 7 og 15 ukers behandling. Det vil også tas ekstra blodprøver (maksimalt 70 ml ved hvert besøk) til forskningsformål. 

Vær oppmerksom

Det er ikke sikkert at din deltagelse i studien gir noen umiddelbar fordel for deg. Dette er en utprøvende kombinasjonsbehandling, og vi vet ikke på forhånd om din sykdom vil forbli den samme, forbedres eller forverres.

Du vil imidlertid få en mulighet til å prøve en ny behandlingskombinasjon som ikke er tilgjengelig på markedet. Gjennom din deltagelse i studien bidrar du til at informasjonen som samles inn i løpet av dette forskningsprosjektet kan føre til forbedring av behandlingen for andre pasienter med liposarkom og til utvikling av en ny behandlingsmetode.  

Behandling mot kreft medfører ofte bivirkninger som i sjeldne tilfeller kan være livstruende. Det kan også oppstå bivirkninger som hittil er ukjente. Risikoene og mulige bivirkninger av behandling med pemigatinib og retifanlimab i kombinasjon er undersøkt i et begrenset antall pasienter, men er ikke fullstendig kjent.

Vevsprøver kan medføre et ubehag og noen ganger være smertefullt. Noen ganger kan man også få en liten blødning i etterkant. Risikoen ved en vevsprøve oppfattes likevel som liten. Det medfører ingen økt risiko for spredning eller tilbakefall av kreftsykdommen. Dersom studielegen mener det er forbundet med større risiko å ta en vevsprøve vil han/hun diskutere det med deg. 

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål bes fastlege eller sykehuslege om å ta kontakt med: 
Oslo Universitetssykehus ved Dr. Kjetil Boye, tlf. nr.: 22934000

Henvisning om mulig deltakelse i studien for pasienter sendes til: 

Oslo universitetssykehus HF 
Kreftklinikken 
Avdeling for kreftbehandling/Henvisning 
Radiumhospitalet 
Postboks 4953 Nydalen 
0424 Oslo 

Samarbeidspartnere

Deltagende land i studien er Norge og Sverige.