Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Greit å vite før ditt besøk ved Olafiaklinikken

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om hva Olafiaklinikken kan hjelpe deg med.

Ofte stilte spørsmål

Dette er tiden fra en situasjon med mulig smitteoverføring til man kan ta en sikker test. 

Klamydia og gonoré

  • 2 uker

HIV og syfilis

  • 12 uker

Hepatitt B og hepatitt C

  • 6 måneder

Vi har ingen egne partkeringsplasser. Det er antagelig lettest å komme til klinikken med trikk eller buss, men det er parkeringshus i Heimdalsgata 3, og man kan parkere i endel gater i nabolaget mot betaling.  

Alle pasienter må trekke kølapp for å bli registrert. Du blir også ropt opp på kønummeret ditt senere av sykepleier eller lege.

Det er i ekspedisjonen det blir registret at du har kommet, så alle må innom. I ekspedisjonen sjekker vi adresse og telefonnummer. Når kønummeret ditt kommer opp på TV-skjermen på venterommet går du til Plass 1, 2 eller 3. ​

Man kan ta soi-tester selv om man har menstruasjon, men legeundersøkelser (som tilbys ved visse symptomer) blir vanskelig da kan kamuflere det man ser etter i mikroskopet​​.

Fra januar 2019 la vi ned hjemmetesttilbudet. 

På grunn av manglende sikkerhet tillater ikke Oslo universitetssykehus noen kommunikasjon med pasienter over e-post. 

Du må ringe oss for å bestille time.

Olafiaklinikken er stengt alle røde dager, alle helligdager, og alle lørdager og søndager. 

Ingen må undersøkes, men ved relevante plager anbefaler vi ofte det. Legen kan se tegn på infeksjon, gi råd, veiledning og eventuelt starte behandling. 

Hvis du ikke har plager er det sjelden man trenger å bli undersøkt. Sykepleier kan eventuelt ta blodprøver av deg. Urin-, vaginal-, analprøver tar du vanligvis selv på toalettet.

Mange spørsmål som blir stilt av sykepleier og lege er personlige. Spørsmålene stilles for å gi deg best mulig hjelp. Alle opplysninger er taushetsbelagt.

Innsyn og kjernejournal

Vårt datasystem har en sperring for innsyn i dokumenter og prøvesvar innad på Oslo universitetssykehus. Det er også sperret utad, men i kjernejounalen blir besøkshistorikken i spesialhelsetjenesten vist.

Du må eventuelt selv begrense denne tilgangen siden standard oppsett er at det blir vist.

Journalopplysninger leveres kun ut hvis du selv ønsker det.

Ja.

Olafiaklinikken er åpen for alle, forutsatt at du kan komme tilbake til oss hvis det er behov for behandling ell​er kontroll.

Vi formidler ikke personlige opplysninger eller medisinering per telefon eller e-post.

Ved sykehusene i de største byene i Norge er sjekk for seksuelt overførbare infeksjoner underlagt hudavdelingen. De kan gi tilnærmet samme hjelp som ved Olafiaklinikken.

Fastlegen din, vanlige helsesentre og ungdomshelsestasjoner kan også alle ta sjekk for de vanligste infeksjonene. Timebestilling er normalt nødvendig. 

Hva er gratis?

Sjekk og behandling for SOI som er omfattet av smittevernloven er gratis i Norge. Dette gjelder klamydia, gonoré, syfilis, HIV og hepatitt.

Hva må du betale for?

Hvis du oppsøker oss av andre årsaker og ikke mistenker smitte av en SOI, må du betale en egenandel etter gjeldende spesialistsatser (per 3. juli 2024 er den på 406 kroner).

Straffegebyr

Husk at hvis du uteblir til en oppsatt time uten å gi beskjed senest én virkedag før får du et straffegebyr tilsvarende fire ganger spesialisttakst (totalt 1612 kroner).

 

Se også

Sist oppdatert 29.10.2024