Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Hvem jobber på sykehuset?

På sykehuset jobber det mange mennesker med flere forskjellige oppgaver. Her kan du se bilde av noen av dem.

 

Ekspedisjon/postsekretær​

 

Foto av ansatt

Ekspedisjon/postsekretær sitter ofte i telefonen og snakker. De skriver mye på PC'ene også og kjenner alle som jobber på avdelingen. De passer på mye rart og har ofte god oversikt over hva som skjer på sykehuset.

​Sykepleier

Foto av ansatt
Sykepleiere er det mange av på sykehuset og de er rundt deg hele døgnet mens du er her. Sykepeierne og hjelpepleiene som jobber med barn har massevis av erfaring med barn og unge. De passer på at du har det bra, får medisiner, mat og pleie. De er også fine å prate med og spørre om ting du lurer på. I tillegg kan de mye om kropp og sykdommer, og om medisiner og apparater som du kanskje må bruke.

 

​Barnelege

Foto av ansatt
Barnelegene er faktisk eksperter på barn som er syke! De undersøker deg og bestemmer hva slags hjelp du trenger. Som regel kommer de innom deg hver dag mens du er på sykehuset for å spørre hvordan det går og for å bestemme hva som skal skje videre. Legene kan mye om kropp, medisiner og behandling. Siden de også vet mye om sykdommen din, er det lurt å spørre dem om ting du lurer på.

​Barnekirurg

Foto av ansatt

En barnekirurg er en lege som er veldig flink til å reparere barn. De undersøker deg og finner ut om du trenger å opereres. De vil ofte at du skal ta bilder av kroppen innvendig slik at de vet helt sikkert hva du feiler (det kalles røntgen, MR, CT, ultralyd og mye annet).

​Postvert

Foto av ansatt
En postvert er en som holder orden på kjøkkenet, bestiller opp matvarer og sørger for at det er nok mat og drikke til deg. 

​Fysioterapeut

Foto av ansatte

Fysioterapeuter kan spesielt mye om hvordan vi bruker kroppen når vi beveger oss, om muskler og skjelett, og om hvilke sykdommer og problemer som kan oppstå der. De knar og kjenner på kroppen din. Fysioterapeutene forteller hvordan vi bør trene for å bli bedre, lærer oss øvelsene og lager planer vi kan følge, også når vi kommer hjem. Noen ganger er det en gymlærer som hjelper til med øvelsene også. 

​​Radiograf

Foto av ansatt

​Laboratoriet / "Blodprøvetakerne"

Foto av ansatte

De som jobber på laboratoriet er utdannet spesielt for å ta- og undersøke blod (blodprøver) og tiss (urinprøver). Det er viktig å se på blodet om det er i orden eller ikke, for da kan vi også finne ut om du trenger medisiner. 

Blodprøvene blir vanligvis tatt av noe som er bioingeniører eller helsesekretær, men det hender også at en av sykepleierne eller legene tar prøver. Når blodprøven er tatt, sendes den videre til laboratoriet som undersøker den, før svarene sendes tilbake til legen. 

​Førskolelærerne

Foto av ansatt
 Førskolelærere og leketerapeuter på sykehuset kan mye om barn på sykehus. Førskolelærerne er fine å være sammen med og leke med, og flinke til å skjønne hvilke leker og spill du liker spesielt godt.

Leketerapeuter ligner de som jobber i barnehagene, bare at de kan litt mer om syke barn også.

​Lærer

Foto av ansatt
Lærere på sykehuset er omtrent som lærere ellers, bare at her har barn fra ulike klassetrinn samme lærere - og samme klasserom.

Hvis du er for syk til å gå på sykehusskolen kan en lærer komme til deg på rommet ditt. Lærerne på sykehuset samarbeider med lærerne du har hjemme.

​Portør

Foto av ansatt
 En portør er en som kjører og triller varer, senger, mat og masse annet rundt på sykehuset. Kanskje han kjører deg til røntgen?

​Renholder

Foto av ansatt
På sykehus er det veldig viktig at det er rent og pent, slik at skitt og bakterier ikke får bo der. Derfor trenger vi noen som vasker gulvene og holder rent i avdelingene. Den jobben gjør en renholder!

​Sikkerhetsvakt

Foto av ansatt
 En sikkerhetsvakt passer på sykehuset slik at det er trygt å være her.

​Ambulansesjåfør, ambulanselege og paramedic

Foto av ansatt
 Du har kanskje sett en ambulanse som kjører fort med blålys og bråkete sirene? Da var de nok på vei et sted for å hjelpe noen som trengte hjelp raskt. I sykehuset er det mange som jobber med dette. De har ofte litt forskjellige arbeidsoppgaver, men alle sammen er eksperter på å forte seg!

​Fritidsleder

Foto av ansatt
 Fritidsledere sørger for ulike aktiviteter for barn og voksne på sykehuset, sånn som musikk, spill, leker og underholdning. De arrangerer også turer til museer, teater, fotballkamp osv. for de som kan bli med på turer utenfor sykehuset.

​Sykehusklovner

Foto av klovnene
 Sykehuset har egne sykehusklovner. Du møter dem på enkelte barneposter og rundt i gangene. Tirsdag og onsdag er de på Rikshospitalet. På torsdager er de på Ullevål sykehus. Gi beskjed til de som jobber på avdelingen din hvis du ønsker å treffe klovnene.

​Musikkterapeut

Foto av ansatt
 Musikkterapeutene er på sykehuset for å lage musikk sammen med deg, og vet mye om hvordan man kan bruke musikk for å snakke sammen. De har mange instrumenter som du kan prøve om du vil, og du trenger ikke å kunne spille noe fra før.

​Sykehusvert

Foto av sykehusvert
 En sykehusvert er en som hjelper til å finne fram på sykehusene. Det kan være vanskelig å finne hvor alt er for sykehuset er veldig stort. Som regel finner man de ved inngangspartiene.

​Maler

Foto av ansatt
 Kanskje treffer du på en som maler, eller en som snekrer eller en som gjør andre ting? Mens noen reparerer menneskekropper, er det andre som reparerer bygninger!

​Ergoterapeut

Ergoterapeuter hjelper til med å finne ut om du trenger spesielle hjelpeapparater hjemme hos deg selv etter at du er ferdig på sykehuset. Kanskje må du ha et eget treningsopplegg eller noe annet når du kommer hjem? Ergoterapeutene undersøker hva som passer best og hjelper deg til å komme i gang.

​Prest

Prester er ofte fine å snakke med om det meste. Sykehuset har egne sykehusprester, som du kan be om å få snakke med når som helst. Det er du som bestemmer hva det skal prates om. Presten har selvsagt taushetsplikt, som alle de andre på sykehuset.

​Psykolog og psykiater

Psykologer og psykiatere hjelper barn og voksne med vanskelige tanker og følelser. De lærer oss ting vi selv kan gjøre for å få det bedre og kan være gode å snakke med hvis man er veldig redd eller lei seg.

Psykologer og psykiatere tar vare på mammaer og pappaer også når de trenger det. Vi kan snakke med dem alene eller sammen med foreldrene våre eller andre voksne.

​Sosionom

Sosionomer kan mye om hvordan hverdagen endrer seg om duan blir syk. De vet om hvilken hjelp og støtte barn og foreldre kan få på sykehuset og hvilken hjelp dere kan få når dere kommer hjem. Kanskje trenger du ekstra hjelp på skolen?

Sosionomene samarbeider med de som jobber i sykehuset, og med andre som kan hjelpe til der dere bor. De er også fine å snakke med om hvordan du eller familien din har det.

​Andre som jobber på sykehuset

Det er mange mennesker som jobber på sykehuset. Det er både gartnere som steller med blomstene og kokker som lager mat og mange mange flere!

 

 

Sist oppdatert 17.04.2024