HELSENORGE

Ny som leder

Velkommen som leder ved Norges største medisin- og helsefaglige miljø!

​​Oslo universitetssykehus har et viktig samfunnsoppdrag. Som leder ved sykehuset vil du ha en sentral rolle i å innfri dette. Du vil få en utfordrende, variert og spennende hverdag i en kompleks organisasjon som er i konstant utvikling.

Mange av våre nye ledere har jobbet lenge ved OUS, og andre er helt nye. Uansett er det viktig å kjenne godt til hva som nå kreves av deg i din nye rolle og hva slags støtte vi kan gi deg.

Ledere med god lederkompetanse er av stor betydning for pasientsikkerhet, trivsel og rekruttering, samt utvikling av en trygg, åpen og inkluderende kultur. Oslo universitetssykehus satser derfor målrettet på lederopplæring og lederutvikling.
Vi er opptatt av at du skal få en så god start som mulig hos oss, samtidig har du også ansvar for å sette deg inn i temaer som er viktig for ditt arbeidsforhold. Vi har derfor samlet all viktig informasjon på denne siden. 

Introduksjonsprogram​ for nye ledere ​

Alle som begynner  ved OUS skal gjennom et introduksjonsprogram. Dette er en kurs- og informasjonspakke bestående av obligatoriske kurs som er relevant for jobben du skal gjøre, og for at du skal bli bedre kjent med oss. Noen av kursene kan du gjennomføre hjemmefra, før din første arbeidsdag. Du skal også delta på en nyansattdag i løpet av den første tiden hos oss. Som nyansatt leder skal du følge «Ny som leder» opplæring.

Etter at du har signert din arbeidskontrakt, og i løpet av din første tid hos oss, vil du motta informasjon om introduksjonsprogram​et på e-post. Vi vil sende deg informasjon om brukernavn og hvordan du kan logge deg inn i vårt læringssystem, Læringsportalen. Og hvilke kurs som er tilgjengelige før du begynner. Du vil også få påminnelser og lenker til kurs og annen nyttig informasjon underveis i din første periode hos oss. Etter tre måneder i din stilling vil vi sende deg en undersøkelse med spørsmål om hvordan den første tiden har vært.

Påmelding til alle kurs skjer i vårt læringssystem, Læringsportalen. For å få kursaktiviteten registrert riktig, er det viktig at du logger på med brukernavnet du fikk på epost.

Før oppstart

Kort tid etter at arbeidskontrakten er signert gjennomføres det en samtale mellom deg og din nærmeste leder hvor dere bli enige om det er forberedelser som kan gjennomføres før oppstart og hva som er nyttig å gjennomføre i løpet av prøveperioden. Din leder vil sende deg en epost med informasjon om oppmøtested, hvem som møter deg, samt en opplæringsplanen for de første ukene. Din nærmeste leder skal sørge for at du føler deg velkommen og blir ivaretatt. Nærmeste leder er også ansvarlig for at punktene i sjekklisten «Oppstart ny som leder» gjennomgås. 

Kurslenkene nedenfor sender deg direkte til kurset etter at du har logget inn i vår læringsportal. 

Kurs du kan ta før din første arbeidsdag ​

​​​​​Kurs som bør tas innen 1 måned​​​

​Kurs som bør tas innen​​​​ 3-6 måneder

​Lederprogrammet ved OUS​

​​​Sykehusets lederprogram følger deg fra du er ny som leder og gjennom hele din ledergjerning. Du vil få tilbud om lederopplæring og –utvikling gjennom kurs, workshops, seminarer, mentorgrupper, nettbasert undervisning og andre tiltak. Noe av innholdet er spesifikt for den klinikken du tilhører, mens mye er felles for alle ledere.​​
Les mer om Lederprogrammet ved OUS her

​Nyansattdag

Nyansattdager høsten 2023

30. august 2023 – Store auditorium på Rikshospitalet
11. oktober 2023 ​– Store auditorium på Rikshospitalet
29. november 2023​ – Store auditorium på Rikshospitalet

Meld deg på i Læringsportalen http://kurs.helse-sorost.no/

Program

07.45 – 08.00 Registrering
08.00 – 08.20 Velkommen
08.20 – 08.40 En pasienthistorie
08.40 – 09:55 Arbeidsmiljø og pasientsikkerhet
09:55 – 10:00 Blodbanken orienterer

10:00 – 10:30 Pause med kaffe/te

10.30 – 11:05 Taushetsplikt, opplysningsrett og opplysningsplikt
11:05 – 11:30 Mangfold og likeverdige helsetjenester
11:30 – 11:50 Rusbehandling nytter
11:50 – 12:00  Avslutning


Etter at du har mottatt en epost med ditt brukernavn, kan du aktivere din bruker i læringsportalen

1. Gå inn på: http://kurs.helse-sorost.no/
2. Klikk på Innlogging
3. Klikk på Glemt passord - Du skal ikke registrere ny bruker.
4. Velg foretak, legg inn brukernavn og velg å motta passordinformasjon via SMS (Du skal ikke registrere ny bruker)

Det er viktig at du følger denne instruksjonene for hvordan du skal logge inn i Læringsportalen. Hvis du oppretter en egen bruker i Læringsportalen vil nemlig ikke resultatene av e-læringskursene bli synlige i sykehusets systemer, og du kan bli nødt til å gjennomføre kursene på nytt.

Spørsmål?

Se egen informasjonsside om Læringsportalen.

 

Jeg får ikke mottatt passord på mobil

For å motta passord på mobil, må du ha et norsknummer. Dersom ditt telefonnummer er registrert i et annet land, må du ta kontakt med sykehuspartner på hr-brokerstotte@sykehuspartner.no eller på telefon 32235330.

Kursene starter ikke

Dersom du logger deg på via en smarttelefon eller lignende må du huske å tillate popupvindu i instillingene dine.​

Første arbeidsdag

Det er viktig at du får registrert følgende opplysninger i vårt personalsystem ​Personalportalen første arbeidsdag;

  • kontonummer
  • telefonnummer
  • opplysninger om pårørende
  • eventuelle barn (med fødselsdato)
  • bierverv/ikke bierverv

Personopplysningene dine skal alltid være oppdatert, og dette gjelder så lenge du er ansatt ved Oslo universitetssykehus.

Praktisk​​​​ informasjon

Parkering for ansatte

Velg en av følgende leverandør for elektronisk parkeringstillatelse:

EasyPark
Last ned appen til EasyPark ved å søke etter «EasyPark» på Google Play eller Appstore, og følg anvisning for registrering i løsningen (kun første gang).
Obs: egen takstgruppe for ansatte ved OUS: 30010. Priser finner du i appen.

Cale Permit
Cale Permit er en webbasert betalingsløsning. Følg linken under for vilkår, pris og betaling.

Parkeringstillagtelse via Cale Permit


Gratis parkering
Alle ansatte har mulighet for å parkere gratis i helg og på helligdager, fra kl. 14.00 fredag til kl. 08.00 mandag. Dette forutsetter at du registrerer en avtale i Cale Permit under Type: «Ansatte fri (helg og helligdag)». Det er ikke nødvendig å lage denne type avtale dersom du har en aktiv ordinær betalingsavtale.

Mer informasjon angåenende parkering for ansatte finner du på intranett.

Garderobe

Du vil få tildelt arbeidstøy som skal brukes etter gjeldende retningslinje ved sykehuset dersom dette er aktuelt. Garderobe og ytterligere informasjon vil du få av din nærmeste leder.

ID-kort

Første arbeidsdag tar du med personlig legitimasjon i forbindelse med ID-kortfotografering. Du vil motta et skjema av din leder som du fyller ut og leverer på ID-kontoret.

Husk: kortet skal bæres til enhver tid. Kortet er personlig og skal aldri lånes bort.

Tilganger

Dersom du skal ha tilgang til PC, ta kontakt med Sykehuspartner. Du må oppgi brukernavn og
personnummer. Brukernavnet ditt finner du i velkomstbrevet du mottok fra HR og personal, eventuelt ta kontakt med din nærmeste leder.

Informasjon og kart over sykehusene

Lurer du på hvor du kan parkere, om det finnes kiosk på området eller apotek i nærheten? Alle sider om avdelinger, steder eller behandlinger har et avsnitt med "Praktisk informasjon".

Gå til avdelinger og behandlingssteder A-Å Aker sykehus - informasjon om avdelinger og kartGaustad sykehus - informasjon om avdelinger og kartOUS Mortensrud - informasjon om avdelinger og kartRadiumhospitalet - informasjon om avdelinger og kartRikshospitalet – informasjon om avdelinger og kartSpesialsykehuset for epilepsi (SSE) - informasjon om avdelinger og kartUllevål sykehus – informasjon om avdelinger og kart

Fant du det du lette etter?