Nyheter fra hele sykehuset – fra ledelsen, klinikker og avdelinger.
Anders Mohn Frafjord (50) er ansatt som ny viseadministrerende direktør og stabssjef ved OUS. Han forlater Diakonhjemmet sykehus etter ti år som toppsjef.
Fra 1. januar 2023 dekkes reiser uten rekvisisjon ut fra raskeste reisevei, og ikke korteste.
Fire tunglastede semitrailere ruller ut fra ambulansebasen til Oslo universitetssykehus på Lørenskog. På lasteplanene står åtte ambulanser som nå kjøres mot Ukraina.
Styret i Helse Sør-Øst RHF vedtok 16. desember å videreføre Nye Aker og Nye Rikshospitalet til gjennomføringsfasen.
Klinisk studie:Vi søker etter friske kontrollpersoner til forskning på diabetes hos kvinner med sørøst-asiatisk opprinnelse - DIASA-prosjektet (Diabetes in South Asians).
Vedtak: Styret anbefaler Helse Sør-Øst RHF å legge Forprosjektrapporten for Nye Aker og Nye Rikshospitalet til grunn for byggeprosjektet.
Vårt styre behandler Forprosjektrapport Nye Aker og Nye Rikshospitalet i styremøtet fredag 2. desember. Denne rapporten er på flere tusen sider. Derfor presenteres utvalgte tema. I dag: Akuttmottak.
Nasjonal behandlingstjeneste for CBRNE-medisin melder at et syntetisk opioid kalt protonitazen er påvist i Norge. Det har ikke vært påvist i Norge tidligere.
Den ferske lederen for Klinikk psykisk helse og avhengighet, Petter Andreas Ringen, har fått mange store oppgaver på sitt bord. Selv er han optimist og mener mange av utfordringene kan løses. - Men vi må selv finne løsningene, de kommer ikk...
Vi gjennomfører en beredskapsøvelse med det nye redningshelikopteret SAR Queen AW101 på Ullevål sykehus 18. november.
Det er ikke riktig at samtaler til 113 har ventet opp mot 17 minutter. Den henvendelsen som ventet lengst før den ble besvart, ventet 04:26 minutter.
Å bade i ferskvann kan være forfriskende spesielt når det er varmt. Og i Afrika, sør for Sahara er det varmt. Men farer lurer i vannet. Der finnes det parasitter/blodigler som kan gi en tropisk infeksjonssykdommen Schistosomiasis, bilharzia...
Fungerende klinikkleder ved Klinikk for Laboratoriemedisin John Torgils Vaage gir følgende kommentar angående Baneheia-saken.
Oslo universitetssykehus og Diakonhjemmet sykehus har tatt initiativet til en konkurranse sykehusene imellom om hvem som bidrar mest til årets TV-aksjon, som i år går til Leger Uten Grenser.
En ny studie viser imidlertid at det er mulig å gjøre dette i motsatt rekkefølge. Altså å gi antibiotika med én gang øyelegene får mistanke om at pasienten har fått infeksjon i øyet. På denne måten kan pasientene få behandling med antibioti...
Resultatene fra Transtudien ble i dag publisert. Studien fant ingen forskjell i forekomsten av covid-19, alvorlig covid-19 eller andre luftveisinfeksjoner mellom de som tok tran og de som ikke gjorde det.
Oslo universitetssykehus (OUS) og Akershus universitetssykehus (Ahus) har i samarbeid med Norske kvinners sanitetsforening laget flerspråklige filmer som tar for seg graviditet, fødsel og barseltid.
Å legge seg på kollisjonskurs med en verdensledende vaksineprodusent midt i den verste pandemien på mange tiår krever mot og integritet. Men Pål André Holme, Nina Haagenrud Schultz og toneangivende forskere i Oslo og Tromsø var aldri i tvil...
Skadelegevakten behandlet 10 skadde etter ulykker nattestid med elsparkesykkel i april og mai. Tallet var 8 ganger høyere i fjor. Dette er som håpet og forventet, da utleie av elsparesykler er stengt fra klokken 23.00-05.00
Årets priser til fremragende forskere ved Oslo universitetssykehus for 2022 er tildelt.
Det ser ikke ut til å være nødvendig å operere pasienter som har den milde varianten av sykdommen PHPT, hvor kalsiumnivået i blodet bare er litt høyere enn vanlig.
ASSAIL-MI-studien er den første i verden til å vise at betennelsesdempende midler kan begrense skadene etter et hjerteinfarkt.
20. mai markeres den internasjonale dagen for kliniske studier. Vi ønsker å vise at kliniske studier er en forutsetning for å utvikle ny og bedre behandling for befolkningen.
Prisen får Danielsen for å ha utviklet metoder ved hjelp av kunstig intelligens som kan gi kreftpasienter en mer presis prognose og motvirke overbehandling. Vi gratulerer!
Norge er et foregangsland innen presisjonsdiagnostikk og persontilpasset behandling av kreft. Det som er oppnådd i et nasjonalt norsk initiativ for innføring av presisjonsmedisin i kreftområdet vies nå oppmerksomhet i det velrenommerte inte...
Administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus mener Regjeringens beslutning er viktig.
Administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth har sammen med ledelsen ved Kvinneklinikken ved Oslo universitetssykehus invitert Barselopprøret til møte 28. mars for å diskutere det framtidige fødetilbudet ved sykehuset.
Kreftpasientenes forløp går ofte gjennom flere klinikker og avdelinger i OUS. Nå er et nytt dashboard lansert i Klinisk datavarehus, der data fra flere kilder sorteres på kreftform heller enn organisatorisk enhet.
OUS planlegger fortsatt å gi fødekvinner et jordmorstyrt fødselstilbud, og at alle kvinner skal få et tilpasset tilbud.
Det generelle besøksforbudet til pasienter i Oslo universitetssykehus oppheves fra torsdag 27. januar kl 12, men en del restriksjoner gjelder fortsatt.
Sykehuset klarer å ivareta pasientbehandlingen, men er i en presset situasjon. Siden torsdag kveld har meldingstjenesten i DIPS ikke fungert.
Etter innstilling fra sykehusets eksterne Scientific Advisory Board, har sykehusledelsen besluttet å tildele midler over seks år til tre nye strategiske forskningsområder. Alle satsingene er tverrfaglige og involverer mange klinikker. Prosj...
Fra onsdag er det ikke tillatt med besøk på OUS, men noen unntak finnes. Besøkende slipper ikke inn uten tillatelse på forhånd. spesialtillatelse.
Denne uken signerte Illumina, et av de største internasjonale diagnostikkselskapene innen sekvensering, en samarbeidskontrakt med den nasjonale kreftstudien IMPRESS-Norway.
Forskningsrådet og Kreftforeningen har gitt midler til et forskningssenter for klinisk behandling ved kreft. Dette er et stort løft, og muliggjør en videreutvikling og testing av nye målrettede behandlingsalternativer for kreftpasienter i Norge.
De nordiske presisjonsmedisinstudiene og den nederlandske studien DRUP utvikler et mer formalisert samarbeid.
Forskerne er på vei med en ny behandlingsform som svar på den stigende forekomsten av antibiotika-resistente tuberkulosebakterier.
For over 25 år siden fikk Monica Nesset diagnosen penicillinallergi. Siden dette har hun ikke fått penicillin, men heller andre antibiotika. Det er viktig å avklare om Monica har en reell penicillinallergi. Andre antibiotika kan ha dårliger...
Mer kunnskap om sjelden sykdom kan hindre organskader og død Amyloidose rammer hjertet, nyrene og det perifere nervesystemet. Sykdommen kan også ramme andre organer. Årlig får mellom 50 og 100 påvist sykdommen i Norge. Noen typer er arvelig...
Introduksjon av immunterapi har bedret livsutsikter for mange kreftpasienter og gitt økt overlevelse for en del kreftformer. Dagens behandling med immun-sjekkpunkthemmere skrur av bremsene på kroppens eget immunsystem, som kreftcellene så i...
Alvorlig svekket immunforsvar? Ta din tredje vaksinedose nå.
24. september markeres den internasjonale dagen for arvelig høyt kolesterol, familiær hyperkolesterolemi (FH). I Norge kan fortsatt inntil 16.000 personer ha FH og økt risiko for hjertesykdom uten å vite om det.
Hvert år får rundt 5 000 norske menn diagnosen prostatakreft. Vi trenger å vite hvilken type behandling som vil gi best effekt hos den enkelte pasient.
Årets priser til fremragende forskere ved Oslo universitetssykehus er tildelt! Disse går denne gang til Ragnhild A. Lothe - Excellent Researcher Award, Lasse Pihlstrøm og Marina Vietri - Early Career Awards.
Norges største kreftstudie, IMRESS-Norway, tester medikamenter på pasienter med andre kreftdiagnoser enn hva medikamentet opprinnelig er laget for. Nå utvides studien med nye legemidler.
Flere pasienter overlever hjerneslag på grunn av bedret behandling. Derfor lever flere pasienter og pårørende med konsekvensene etter en slik alvorlig hendelse. En fersk studie viser at MR-bilder av hjernen, allerede kort tid etter hjernesl...
STEC (Shigatoksin-produserende E. coli) er enn forferdelig bakterie som kan true enhver. Fersk nordisk studie kan bidra til å redde liv ved alvorlig infeksjon med tarmbakterien, STEC.
For første gang i historien blir en muslimsk samtalepartner ansatt i prestetjenesten ved Oslo universitetssykehus.
En ny norsk teknologi kan bane vei for utvikling av langtidsvirkende medisin, som kan gi forbedret forebyggende behandling av blødersykdommer.
Halvparten av Norges befolkning vil ha behov for blodprodukter som blod, blodplater, medisiner laget av blodplater og liknende i løpet av livet. Derfor, hvis du kan, gi blod til folket!
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.