Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Oslo universitetssykehus markerer Pride 2024

Oslo universitetssykehus skal gå i Pride-paraden og flagge med regnbue-flagg for å markere Pride 2024.

Publisert 12.06.2024
Sist oppdatert 27.06.2024
Ledelsen, tillitsvalgte og verneombud på OUS som holder oppe et regnbueflagg

Foto: OUS

Ledelsen, tillitsvalgte og verneombud støtter alle opp om markering av Pride på OUS

- Oslo Pride er en flott og viktig feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. For Oslo universitetssykehus handler Pride om våre kjerneverdier; kvalitet, trygghet og respekt, sier administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth.

Administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth

Foto: Oslo universitetssykehus

Administerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth.

Oslo universitetssykehus har gått i Pride-paraden siden 2017 og flagget med regnbue-flagget siden 2018. Markering av Pride er i tråd med sykehusets handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold 2023-2026.  

Fra mandag 24. juni til lørdag 29. juni flagger OUS med regnbueflagget på Rikshospitalet, Radiumhospitalet, Ullevål og Aker. 

Olafiaklinikken står på stand i Pride Park fra onsdag 26. juni til lørdag 29. juni. Der kan alle komme og teste seg gratis. 

- Som en stor samfunnsaktør har sykehuset et ansvar for å fremme likestilling og menneskerettigheter. Å markere Pride er en måte å vise sitt engasjement for disse verdiene på, sier hovedverneombud i OUS, Line Blystad.  

Hovedverneombud på Oslo universitetssykehus Line Blystad som smiler foran en hekk

Foto: OUS

Hovedverneombud Line Blystad

- Ikke ta for gitt at pasienten din er som deg!  

Det er oppfordringen fra Norsk sykepleierforbund ved OUS.  

- Som sykepleiere, jordmødre og sykepleierstudenter møter vi mange pasienter i ulike faser av livet. Forskning viser at mange skeive eldre velger å ikke være åpne om sin legning i møte med helsevesenet, noe som kan føre til en økt belastning for både pasient og pårørende, sier de. 

- Hos oss skal alle, både medarbeidere, pasienter og pårørende, møtes med samme respekt. Ingen skal kjenne seg diskriminert eller annerledes behandlet, sier Bjørnbeth 

- En kultur av respekt og aksept 

Blystad støtter utsagnet til Bjørnbeth, og utdyper at ved å markere Pride kan vi bidra til et bedre arbeidsmiljø ved å skape en kultur av respekt og aksept. Dette kan øke trivselen blant medarbeidere, redusere stress og bidra til en mer produktiv arbeidsplass. I tillegg kan dette hjelpe OUS å tiltrekke seg et bredere spekter av talentfulle ansatte. 

- Vi er stolte av at Oslo universitetssykehus deler våre verdier og har et engasjement for mangfold, likestilling og skeives rettigheter. Vi ønsker å være et sykehus hvor medarbeidere og pasienter føler seg inkludert og respektert uavhengig av kjønn, religion og legning, sier Norsk sykepleierforbund ved OUS.

Bli med i paraden!

Anders Mohn Frafjord

Foto: Lovisenberg sykehus

Viseadministrerende direktør Anders Mohn-Frafjord

Flere i ledergruppa har planer om å gå i Pride-paraden 29. juni kl. 12 bak parolen «Oslo universitetssykehus for alle». Paraden går i år fra Grønland til Pride Park (Sofienbergparken)

- Jeg ser fram til arrangementet og gleder meg til å gå i paraden. Jeg håper å se mange med tilknytning til sykehuset. Både medarbeidere, venner, familie og andre er velkommen til å delta, sier viseadministrerende direktør Anders Mohn-Frafjord. 

Norsk sykepleierforbund går også i Pride-paraden - Dette gjør vi for at alle skal ha rett til å gå hånd i hånd gjennom byen i fred, og kunne være sammen med den de elsker, forklarer de. 

En stor gruppe mennesker i gammeldags sykepleieruniform med trommer i Pride-paraden

Foto: Norsk Sykepleierforbund

Norges sykepleierforbund går i Pride-paraden med trommekorps. 

Eksakt oppmøtested og tidspunkt for OUS kommer med en gang det er klart. Se mer informasjon om OUS i Pride-paraden på Facebook.