Friluftssykehuset OUS

Gaustad

Velkommen til hytta i skogen ved Rikshospitalet. Friluftssykehuset er en naturnær hytte som ligger rett ved Rikshospitalet. Hytta er utviklet ved Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus, OUS (S-BUP) i samarbeid med Stiftelsen Friluftssykehuset og arkitektkontoret Snøhetta, og er gitt i gave av Stiftelsen. Friluftssykehuset skal være et godt sted i naturen for pasienter og pårørende. Et sted som kan benyttes i den helhetlige behandlingen og gi ro, glede og vitalitet gjennom naturopplevelser.

Foto av huset
Huset innbyr til  å redusere stress og hjelpe familier til å finne styrke og mestringsstrategier
Kart og beliggenhet på Gaustad
Friluftsykehuset ligger rett bak byggningsmassen på Rikshospitalet

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Friluftssykehuset er en del av behandlingstilbudet ved  S-BUP på dagtid (mellom kl 8-16). Etter kl 16 på hverdager/ helger/helligdager/ferier kan hytta benyttes av alle pasienter/pårørende som er  i behandling på somatiske avdelinger ved OUS . I tillegg forekommer det ulike arrangementer som konserter og opplesninger.

Behandlingstilbud ved Friluftssykehuset

Opphold på Friluftssykehuset brukes som del av behandlingen ved S-BUP.

Individuelt tilbud: Tilbudet gjelder for deg som er under 18 år, og din familie, og som er  i behandling på somatiske avdelinger hos oss, som henvises S-BUP på vanlig måte og som er vurdert medisinsk for opphold på Friluftssykehuset av behandlingsansvarlig lege ved somatisk avdeling. Behandlere ved S-BUP står ansvarlig for booking, behandling og opprydning.

Gruppetilbud: S-BUP arrangerer gruppetilbud på Friluftssykehuset. Målet med tilbudet er å stimulere til friluftsaktiviteter, få gode naturopplevelser og gode opplevelser sammen som kan bidra til sykdomsmestring. Aktivitetene kan være å tenne bål, skyte med pil og bue, fiske, gå tur, lage barkebåter og ulike aktiviteter inne i Friluftssykehuset.

Behandlingsansvarlig lege ved somatisk avdeling vurderer om barn og ungdom med familie som er inne til behandling på somatiske avdelinger hos oss kan delta på tilbudet ved Friluftssykehuset.

Tilbudet er hver onsdag mellom kl. 12.00 og 15.00. Enkelte onsdager flyttes tilbudet til Frognerseteren Friluftssenter, dersom dette er ønskelig for den aktuelle gruppen. For at du kan delta må avdelingen ta kontakt med S-BUP innen tirsdag kl. 15.00 (dvs. dagen før).

Vi serverer ikke mat/drikke ved gruppetilbudet, i utgangspunktet. Ta med deg egen mat/drikke ved behov. Tilbudet tilpasses den aktuelle gruppen og andre forhold (vær/årstid). Det er muligheter for å låne klær/sko/utstyr hvis behov. Behandlere ved S-BUP står ansvarlig for booking, behandling og opprydning.

Opphold på Friluftssykehuset

Tilbudet kan benyttes av pasienter og pårørende som ønsker å ha et godt sted å være i forbindelse med sykehusinnleggelsen. Opphold ved Friluftssykehuset avtales med pasientansvarlig lege ved somatisk avdeling. Du eller din familie tar kontakt med ansvarlig sykepleier/lege på aktuelle post.

Avdelingen foretar selve bookingen. (Dette gjøres ved å gå inn i Outlook, så til "Kalender", "Åpne kalender", "Åpne delt kalender", og så søke opp OUSHF M RH S-BUP Friluftssykehuset og booke inn avtalen). Den som står for bookingen står også ansvarlig for at det er medisinskfaglig forsvarlig for deg å benytte tilbudet. Nøkkelkortet til Friluftssykehuset hentes og leveres i Hovedresepsjonen av personale, deg selv eller en pårørende. Den som benytter Friluftssykehuset står ansvarlig for å leve tilbake nøkkelkort og for opprydning.

Forskningsmiljø tilknyttet Friluftssykehuset

Det er etablert en forskningsgruppe på Friluftssykehuset der flere ulike institusjoner deltar.  Prosjektansvarlig; Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus, OUS ved psykologspesialist Maren Østvold Lindheim, telefon 915 02 770.

Vi håper mange vil benytte seg av tilbudene ved Friluftssykehuset og ønsker alle våre pasienter og pårørende en fin tid i hytta.

Telefon
91 50 27 70
Fant du det du lette etter?