Avdeling for medisinsk biokjemi

Avdelingen utfører laboratorieundersøkelser innen fagområdet medisinsk biokjemi av inneliggende og polikliniske pasienter, pasienter ved andre helseinstitusjoner i Oslo, i Helse Sør-Øst og nasjonalt, samt pasienter i primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten utenfor institusjon. I tillegg kommer forskning og undervisning innen eget fagområde samt veiledning av rekvirentene.

 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Sentralbord ved Oslo universitetssykehus: 915 02 770 / 23 07 00 00

Se oppmøtested for blodprøvetaking nedenfor under 'Informasjon til pasienter'

Postadresse

Oslo universitetssykehus HF
Ullevål sykehus
Avdeling for medisinsk biokjemi
Postboks 4956 Nydalen
0424 Oslo

Oslo universitetssykehus HF
Rikshospitalet
Avdeling for medisinsk biokjemi
Postboks 4950 Nydalen
0424 Oslo

Oslo universitetssykehus HF
Radiumhospitalet
Avdeling for medisinsk biokjemi
Postboks 4953 Nydalen
0424 Oslo

Oslo universitetssykehus HF
Aker sykehus
Avdeling for medisinsk biokjemi
Postboks 4959 Nydalen
0424 Oslo

Besøksadresser og praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Informasjon til pasienter (inkl. blodprøvetaking)

Informasjon til rekvirenter og samarbeidspartnere

Klinikkens forskningsaktivitet

​Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning. Ønsker du oversikt over alle forskninggruppene i KLM? Trykk her.

Nyheter fra avdelingen

Blodprøvehttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/blodproveBlodprøveBBlodprøveBlodprøveBlodprøveBlodprøve
Spyttprøvehttps://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/spyttproveSpyttprøveSSpyttprøveSpyttprøveSpyttprøveSpyttprøve
Ureasyklus-diagnoser (UCD)https://oslo-universitetssykehus.no/behandlinger/ureasyklus-diagnoser-ucdUreasyklus-diagnoser (UCD)UUreasyklus-diagnoser (UCD)Ureasyklus-diagnoser (UCD)Ureasyklus-diagnoser (UCD)Ureasyklus-diagnoser (UCD)

Hormonlaboratoriethttps://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-for-laboratoriemedisin/avdeling-for-medisinsk-biokjemi/hormonlaboratorietHormonlaboratorietHormonlaboratoriet er Norges største endokrinologiske institusjon og spesiallaboratorium for måling av hormoner.
Seksjon for medfødte metabolske sykdommerhttps://oslo-universitetssykehus.no/avdelinger/klinikk-for-laboratoriemedisin/avdeling-for-medisinsk-biokjemi/seksjon-for-medfodte-metabolske-sykdommerSeksjon for medfødte metabolske sykdommerSeksjon for medfødte metabolske sykdommer har landsfunksjon for biokjemisk utredning av medfødte stoffskiftesykdommer, og diagnostiserer flere hundre av disse sykdommene.

Fant du det du lette etter?