Hensikten med studien var å samle brukererfaringer om å vurdere egen hverdag gjennom rapportskriving sammen med tjenesteytere i kommunale tjenester. Pilotprosjektet ønsket svar på spørsmålet: Hvilke erfaringer hadde deltakere med utviklingshemming og deres tjenesteytere med å rapportere sammen?
Brukerne meddelte sine meninger om sam-rapportering direkte gjennom svarskjemaer og indirekte gjennom tjenesteyternes tolkning av brukernes uttalelser og reaksjoner.
Verdifullt for både tjenesteyter og bruker
Hovedfunnet er at det er mulig å gjennomføre sam-rapportering innenfor de daglige rammene, at sam-rapportering var ukjent og litt utrygt for brukerne, at gjennom individuell tilrettelegging og bistand ble sam-rapporteringen en positiv aktivitet som førte til ny innsikt for både brukere og tjenesteytere.
De fleste tjenesteyterne beskrev at de hadde gjort seg nye erfaringer gjennom sam-rapporteringen: «Jeg oppdaget under rapporteringen at det var ting som hun hadde opplevd i løpet av dagen som hun ikke ønsket at skulle stå i rapporten, dette var hun helt tydelig på. Dette har gitt meg en liten tankevekker i forhold til min egen rapportering, noe som jeg også har formidlet til andre ansatte».
Tilbake til NKUPs forside.