Materiell om hypersomnier

Her finner du retningslinjer og materiell om hypersomniene narkolepsi og Kleine-Levins syndrom.

 

Retninglinjer for narkolepsi. En for barn, en for voksne.

bilde av forsiden til retningslinjen for barn

Retningslinjer for utredning og behandling av voksne med narkolepsi.

Retningslinjene for narkolepsi er gitt ut av NevSom og Helsedirektoratet og kan lastes ned som pdf. Retningslinjene er kun gitt ut elektronisk.

Retningslinjer for utredning og behandling av barn og unge med narkolepsi.

Retningslinjene for narkolepsi er gitt ut av NevSom og Helsedirektoratet og kan lastes ned som pdf. Retningslinjene er kun gitt ut elektronisk.


​E-læringskurs om narkolepsi

bilde av e-læringskursets forside

NevSom har utviklet et e-læringskurs om narkolepsi. Kurset er rettet spesielt mot lærere i barne- og ungdomsskolen som har elever med narkolepsi, men alle som er interessert kan ta kurset.

E-læringskurset om narkolepsi fungerer best på lesebrett eller pc/mac.  Gå til kurs-siden.


​Narkolepsi - en veiviser

Norsk utgave oversatt av Brit Henscien. Oslo: Nasjonalt kompetansesenter for AD/HD, Tourettes syndrom og narkolepsi, 2. utgave 2004, s, ISBN 82-993868-0-2. Originalens tittel: Narcolepsy: A Guide to Understanding.

Narkolepsi - En veiviser. pdf

Last ned omslaget til veiviseren her.


Kleine-Levins syndrom

Brosjyren "Det handlar om KLS",  om søvnsykdommen Kleine-Levins syndrom, er gitt ut av Universitetssykehuset i Linköping (UiL). Brosjyren om Kleine-Levins syndrom er på svensk, og kan lastes ned her som PDF. Brosjyren er publisert med tillatelse fra UiL.

 


Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.