Materiell om hypersomnier

Her finner du e-læringkurs og annet materiell om hypersomniene narkolepsi og Kleine-Levin syndrom.

Boken "Zzznork! - om narkolepsi og andre søvnsykdommer" er noe av det du kan bestille eller laste ned av informasjon om hypersomnier.

E-læringskurs om narkolepsi

bilde av e-læringskursets forside

NevSom har utviklet et e-læringskurs om narkolepsi. Kurset er rettet spesielt mot lærere i barne- og ungdomsskolen som har elever med narkolepsi, men alle som er interessert i å vite mer om narkolepsi kan ta kurset.

E-læringskurset om narkolepsi fungerer best på lesebrett eller pc/mac.  Gå til kurs-siden.

Narkolepsi og tilrettelegging i skole og utdanning

narkolepsi og tilrettelegging i skolen - folder.JPG

Narkolepsi og tilrettelegging i skolen - en folder

En brosjyre med tips og råd om tilrettelegging i skole og utdanning for elever og studenter som har narkolepsi. Last ned og print ut (pdf).

Narkolepsi og hjelpemidler i skole, utdanning og jobb 

bilde av forside til brosjyre om hjelpemider i skole, utdanning og jobb ved narkolepsi
Narkolepsi og hjelpemidler i skole, utdanning og jobb - en folder

En brosjyre om hjelpemidler som kan være til nytte for personer med narkolepsi i arbeid, skole eller utdanning. Last ned og print ut (pdf).

Boken Zzznork! - om narkolepsi og andre søvnsykdommer

cover av Zzznork-boken

Boken "Zzznork! - om narkolepsi og andre søvnsykdommer" er skrevet av Mariann Youmans i samtale med ti ungdommer som deler av sine erfaringer med søvnsykdommer. Her er det også intervjuer med søvnspesialister, tips, råd og fakta om alt fra symptomer, utredning, behandling, rettigheter og famile og vennskap.

Målgruppen for boken er både de som har diagnosen selv, men også for de rundt, som familie, venner, lærere eller kollegaer. Boken ble gitt ut første gang i 2012.

Boken Zzznork! er gratis  og kan bestilles fra NevSom på e-post post.nevsom@ous-hf.no. Husk å skrive inn navn og postadresse.


Brosjyre om Kleine-Levin syndrom

Brosjyren "Det handlar om KLS",  om søvnsykdommen Kleine-Levin syndrom, er gitt ut av Universitetssykehuset i Linköping (UiL). Brosjyren om Kleine-Levins syndrom er på svensk, og kan lastes ned her som PDF. Brosjyren er publisert med tillatelse fra UiL.


Veildederene om narkolepsi

De to veilederene om narkolepsi (en for voksne, en for barn) er ikke lenger tilgjengelige. Vi viser til NevSoms diagnosebeskrivelse av narkolepsi her, og til Nel fra Norsk Helseinformatikks tekst om narkolepsi, som ble oppdatert oktober 2019. 

Fant du det du lette etter?