På denne siden finner du innhold om forskning gjort i forbindelse med ReKs, nyheter knyttet til prosjekter om langvarig smerte, samt oversikte over aktuell undervisning og kurs/utdanninger. Bruk punktene nedenfor for å navigere deg til ønsket innhold
Metodebok for langvarige smerter
- Metodebok for langvarige smertetilstander
Her finner du siste versjon av Metodebok for langvarige smertetilstander. Første versjon av metodeboken retter seg først og fremst mot leger som møter pasienter med langvarige smertetilstander i første- og andrelinjetjenesten.
Aktuelt fra ReKS
- 28. mars 2025Prisdryss for ReKS medarbeidere
På det årlige forskningsseminaret til Akuttklinikken ved Oslo Universitetssykehus gikk 2 av 3 priser til ReKS medarbeidere og forskere - Nadine Farnes og Audun Stubhaug.
- 13. mars 2025POPOPP - Postoperativ medikamentoppfølging av pasienter som skrives ut fra sykehus
Avdeling for smertebehandling ved OUS har siden 2014 tilbudt medikamentoppfølging med sykepleier til polikliniske pasienter. Nå er tilbudet utvidet til å omfatte postoperative pasienter som trenger veiledning og støtte etter at de skrives ut fra sykehus.
- 24. september 2024Kan elektromagnetisk stimulering forbedre kognisjon hos pasienter med nevropatiske smerter?
Repetitiv transkraniell magnetisk stimulering (rTMS) er en potensiell behandlingsmetode for pasienter med kroniske smerter som følge av nerveskader. Det pågår for tiden flere studier som undersøker metodens effekt hos denne pasientgruppen. En fersk studie gjort ved Avdeling for Smertebehandling ved Oslo universitetssykehus undersøkte om slik behandling kan bedre kognisjon hos denne pasientgruppen.
Kurs og utdanning
- Kurs og webinarer ved ReKS
ReKS arrangerer kurs og webinarer for å spre kunnskap og kompetanse om smerte til helsepersonell.
- Elektronisk undervisning
Her ligger elektronisk undervisning, informasjonsfilmer om smertebehandling og andre smertetemaer.
- ReKS regionale smertesamling
Regional smertesamling er en årlig heldagskonferanse, som arrangeres av Regional kompetansetjeneste for smerte i Helse Sør-Øst.
Fremtidige kurs
- Webinar om den nye veilederen for «Organisering av smerteklinikker og smertesenterVelkommen til ReKS webinar om den nye veilederen for «Organisering av smerteklinikker og smertesenter» fra Helsedirektoratet.Webinar om den nye veilederen for «Organisering av smerteklinikker og smertesenter7.mai2025
- Smerter - Fagkonferanse 2025Velkommen til Norsk Smerteforening (NOSF) 20. fagkonferanse i juni, 2025.Smerter - Fagkonferanse 202511.juni20252 dager
- ReKS regionale smertesamling 2025ReKS regionale smertesamling er en årlig begivenhet for helsepersonell som er interessert i smerter!ReKS regionale smertesamling 20253.desember2025
Fag og forskning
- Metodebok for langvarige smertetilstander
Her finner du siste versjon av Metodebok for langvarige smertetilstander. Første versjon av metodeboken retter seg først og fremst mot leger som møter pasienter med langvarige smertetilstander i første- og andrelinjetjenesten.
- Elektronisk kartlegging – OUS Smerteregister
Registeret samler inn data om alle pasienter som utredes, diagnostiseres og eventuelt behandles for ulike langvarige smerter.
- Nyttige nettsteder for ReKS
Smerte og smertebehandling er spennende å lære mer om! Vi har laget en oversikt over hvilke nettsteder som kan være verdt å sjekke ut, enten du er helsepersonell, pasient, pårørende eller bare nysgjerrig på smerte.
- Forskningsprosjekter
Målet med forskningen er å øke kunnskap og forståelse for smerte, samt utredning og behandling av ulike smertetilstander.
Om ReKS
- Årsrapporter
Regional Kompetansetjeneste for Smerte (ReKS) sender inn årsrapporter over aktiviteter til Helsedirektoratet.
- ReKS i media og fagskrifter
Smerte og smertebehandling er temaer som engasjerer både publikum og fagfolk. Her samler vi lenker til publiserte nyhetssaker og kronikker vi har bidratt til.
- Om ReKS
ReKS jobber med å spre tverrfaglig kompetanse om smerte og smertebehandling til annet helsespersonell, pasienter og pårørende. Slik bidrar vi til å sikre kvaliteten på smertebehandling til pasienter i helseregion Sør-Øst.