Halvparten av de 32 deltakerne deltakerne blir operert med en ny mini-invasiv metode, og halvparten får «liksom»-kirurgisk behandling. Samtlige 32 deltakere gjennomgår CT-undersøkelse før operasjonen, alle blir vurdert av anestesilege og alle får bedøvelse. Alle som deltar får dessuten et snitt i huden som blir sydd igjen.
Forskjellen mellom de to gruppene er selve avstivningen av leddet, eller ingen avstivning.
Vi som opererer deg innhenter informert samtykke fra deg som deltar i studien: Samtykket vil dekke alle former for klinisk undersøkelse, røntgenundersøkelser, operasjonen, samt oppfølgingen etterpå.
Det viktigste endepunktet for deg som deltar er når du angir smertene du opplever i bekkenledd, tre og seks måneder etter inngrepet. Dette måler vi med spørreskjema.
CT blir også tatt seks måneder etter inngrepet. Etter seks måneder får du vite om du var i gruppen med avstiving eller "liksom"-kirurgi. De som fikk "liksom"-kirurgi får deretter tilbud til å få det mini-invasive inngrep med avstivning som de andre deltakerne fikk.
Vær oppmerksom
Risikoer og komplikasjoner
Risiko
Det er alltid en viss risiko forbundet med kirurgiske inngrep, uansett hvilken av de to metodene du blir operert med.
Fordeler og ulemper
Fordelene er at du følges tett av fysioterapeut og lege etter operasjonen slik at vi kan registrere resultatet av behandlingen.
Fordi behandlingen er såpass ny vet vi ennå for lite om langtidsresultatene. Behandlingen blir derfor ennå ansett som eksperimentell.
Det er så langt ikke registrert noen ulemper med behandlingen, annet enn den generelle risikoen ved kirurgiske inngrep.
Deltakelse
Å delta i en klinisk studie er ingen rettighet. Det blir stilt strenge krav til hvem som blir valgt ut til å delta. For at du skal bli vurdert som deltaker i en klinisk studie, må du må passe inn i de kriteriene som forskerne har satt for å velge ut pasienter til studien.