Det finnes hjelp
har en egen nettside med informasjon om behandlingstilbudet, kontaktinformasjon og chat-tjeneste.
Ett av tre seksuallovbruddsforebyggende behandlingstilbud ved Spesialpoliklinisk enhet
Målet med behandlingen er å gi deg mer kontroll på dine seksuelle tanker, fantasier, følelser og handlinger, og hjelpe deg til å leve et godt liv.
Behandlingen består av samtaler med en psykolog, og kan gjennomføres ansikt til ansikt, på telefon eller video. Du kan bo hvor som helst i Norge. Psykologen har taushetsplikt, og ingen andre kan lese hva som blir skrevet i din journal.
Tjenestene i Det finnes hjelp er for personer over 18 år med seksuell interesse for barn, som har en selvidentifisert risiko, og som ønsker hjelp til å unngå å handle på sin seksuelle interesse.
Behandlingstilbudet tar ikke imot personer som er dømt for seksuallovbrudd eller personer som for øyeblikket er under etterforsking for seksuallovbrudd.
Du trenger ikke henvisning fra fastlegen din, men kan selv bestille time på telefon (22 92 35 10) eller via chat. Chaten er åpen på hverdager 12:00–14:00. Når du skal til behandling på sykehus må du oppi personopplysninger som blir registrert i din journal.
På den nasjonale chattetjenesten Det finnes hjelp kan du chatte med en psykolog uten å oppgi hvem du er (åpen på hverdager 12:00–14:00).
Behandling tar utgangspunkt i Good Lives-modellen som har to hovedmålsettinger:
Modellens utgangspunkt er at alle mennesker, uavhengig av om de har begått kriminalitet/overgrep eller ikke, er målrettede og ønsker å tilfredsstille et sett med grunnleggende, fellesmenneskelige behov, som f.eks. helse, kunnskap, mestring, valg og uavhengighet, velvære, relasjoner og tilhørighet, mening, glede og kreativitet. Modellen inngår som en viktig del i behandlingstilnærmingen i Det Finnes Hjelp.
har en egen nettside med informasjon om behandlingstilbudet, kontaktinformasjon og chat-tjeneste.
Det finnes hjelp er en digital lavterskeltjeneste og et behandlingstilbud i poliklinikk for voksne fra 18 år, som står i fare for å begå overgrep mot barn eller har seksuell interesse for barn. Tilbudet er utviklet av Helsedirektoratet i samarbeid med nasjonale og internasjonale fagmiljøer, på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. Det hele startet som et initiativ etter en rapport fra Redd Barna i 2017.
Voksne som sliter med seksuell tiltrekning til barn får nå et nytt, offentlig tilbud å gå til. Noe slikt har aldri før eksistert i Norge.
Erfaringer fra Oslo Universitetssykehus tilsier at voksne søker hjelp for å unngå å handle på seksuell interesse for barn.