Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Eierskifte for det nye Radiumhospitalet

30. april overtok Oslo universitetssykehus formelt de nye byggene på Radiumhospitalet fra byggherre Helse Sør-Øst prosjektorganisasjon. Dette er den siste store milepælen i selve byggeprosjektet – nå er det OUS som eier, drifter og forvalter arealene.

Publisert 02.05.2024

- Det viktigste for meg er å takke de i vår organisasjon som har jobbet så hardt for å få til dette, vel vitende om at en så stor del av jobben gjenstår. Jeg som leder er veldig stolt av den jobben de gjør og veldig glad for at de gjør det med den entusiasmen som jeg ser, sa administrerende direktør i Oslo universitetssykehus Bjørn Atle Lein Bjørnbeth under eierskiftet.

Et par menn som smiler
Geir Teigstad, klinikkleder i Oslo sykehusservice og administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth

Dagen idag er en viktig dag, sa Geir Teigstad. - Det er det første egne bygget som vi overtar. Radiumhospitalet er et signalbygg og kommer til å være det i fremtiden. Vi bygger også det første protonsenteret i Norge her så dette er en ekstremt viktig milepæl og veldig hyggelig å være med på. 

Steinar Holm og Inger Heiberg på eierskiftemarkeringen på Radiumhospitalet
Steinar Holm, leder for eiendom i Oslo universitetssykehus og Inger Heiberg, programleder for Nye Radiumhospitalet (OUS)

Steinar Holm, leder for eiendom i OUS, var også fornøyd. - Dette er en veldig viktig milepæl, og jeg er utrolig glad på Radiumhospitalets vegne, at de nå får nye lokaler. De fortjener det så inderlig, og dette kommer til å bli kjempebra. 

Et par menn som smiler
Klinikkleder/interimleder Sigbjørn Smeland og Bjørn Atle Lein Bjørnbeth

- Dette legger grunnen for at vi kan ta bygget i bruk til høsten sånn som planen er. Vi ser når vi er her inne at dette bygget kommer til å gjøre stor forskjell både for de som jobber på Radiumhospitalet og ikke minst for pasientene, sa Sigbjørn Smeland.


Gradvis ibruktakelse av byggene

Det nye Radiumhospitalet skal i tillegg til de nye byggene bestå av flere eksisterende bygg, og selv om store deler av pasientbehandlingen flytter inn i nye lokaler i høst, er det flere funksjoner som blir igjen i dagens bygg. Dagens klinikkbygg (A og B) skal ikke rives, men stenges av i de fleste etasjene. De nye byggene skal passe inn i en helhetlig struktur, og det legges vekt på å skape oversiktlig atkomst for pasienter, ansatte og interne tjenester.

Det er planlagt en gradvis ibruktakelse av de nye byggene, som innebærer at noen funksjoner flytter inn før og rett etter sommeren. Det viktigste pasientene vil merke er at ny hovedinngang og ambulanseinngang etter planen tas i bruk allerede i slutten av mai. 

I den nye glassgaten åpner også en del støttefunksjoner og servicetjenester før sommeren. Det store hovedflyttet av virksomhet inn i nye arealer er planlagt gjennomført i slutten av september.

Som i mange andre byggeprosjekter gjenstår det behov for utbedringer og retting av feil og mangler, det er derfor ikke slik at bygget er innflyttingsklart nå, sier programleder Inger Heiberg.

- Vi har hatt en tett og god dialog med byggherre gjennom de siste ukene hvor vi har gått eierskiftebefaringer sammen gjennom hver eneste krik og krok. Alle avvik er registrert, og byggherre følger opp avvikene med respektive entreprenører, men det er vi som prioriterer rekkefølgen knyttet til våre planer for ibruktakelse, som etter planen avsluttes med hovedflyttet i september.

Det skal også gjøres utendørsarbeider ved dagens hovedinngang, og det er derfor viktig at ny hovedinngang tas ibruk før sommeren. Pasientbehandling skal i hovedsak foregå i eksisterende bygg frem til september, med noen få unntak.  Det skal skiltes godt inne og ute, og vi planlegger med sykehusverter og mannskap som kan veilede pasienter og besøkende den første tiden.

Bilde av den nye glassgaten på Radiumhospitalet
Sniktitt av den nye glassgaten som blir hovedfartsåren på Radiumhospitalet