Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

TOMCAT-studien:

Transarterielle behandlingsteknikker for pasienter med kreft i galleveien i leveren (intrahepatisk kolangiocarcinom) som ikke er egnet for operasjon

Studien prøver ut ulike behandlingsteknikker for å få kontroll over svulster i leveren der det ikke er aktuelt med direkte kirurgi, men hvor pasienten likevel kan tåle avansert behandling. Målet er å bedre overlevelse og å gjøre trygg og meningsfull kirurgi mulig hos flere pasienter.

Om studien

Informasjon om deltakelse

Studien er åpen for rekruttering fra 2024-01-02 fram til 2031-12-31

Hvem kan delta?

Du må henvises til denne studien av behandlende kirurg eller onkolog (kreftlege).    

Pasienter kan hele Norge kan bli med i denne studien. 

Hva innebærer studien?

Vi skal inkludere 50 pasienter i del én av studien. Dette er pasienter med intrahepatisk kolangiocarcinom som ikke kan opereres direkte, men som er i god allmenntilstand. De får konvensjonell, systemisk kjemoterapi, og blir så tilbudt enten SIRT eller HAI/FUDR på bakgrunn av hva som er best egnet for dem.

SIRT gjennomføres som to dagbehandlinger (work-up og behandling) og effekten kan vedvare så lenge som 4-6 måneder. HAI/FUDR leveres via en pumpe som må opereres inn under huden i bukveggen og leverer cellegift via at kateter som legges inn i leverarterien. Disse pasientene må komme til Oslo hver 14. dag for å fylle på pumpen.

Det primære endepunktet er overlevelse.

Kontaktinformasjon