Informasjon til pårørende
Visittider / Besøk
Vi ønsker å tilrettelegge for at nærmeste pårørende skal få være mest mulig tilstede hos pasienten.
Det er ingen faste besøkstider hos oss, men vi oppfordrer pårørende å ta hensyn til våre rutiner, og de andre pasientene i forhold til besøk.
Vi anbefaler å avtale med pasientens sykepleier om når det passer best med besøk. De fleste pasientene som kommer til oss sendes raskt videre til sengepost, og pårørende oppfordres til å besøke pasientene der.
På grunn av plassforhold og andre pasienter kan kun 2 besøkende være inne hos pasienten samtidig.
De beste tidspunkt for besøk er mellom klokken 12-14 og 17-20
Mellom klokken 14.00 og 16.00 er det hviletid for pasientene.
Det er stengt for besøk uten avtale under sykepleiernes vaktskifter.
Våre vaktskifter er:
07.30 - 08.00
14.00 - 16.00
22.00 - 22.30
Kontaktinformasjon
Pårørende kan ringe oss hele døgnet, men helst ikke under vaktskifter. Vi ser helst at det primært er én av pasientens pårørende som har kontakt med oss og som videreformidler informasjon til andre pårørende.
Blomster
Det er dessverre ikke lov å ha blomster inne på pasientrommene. Dette skyldes både risiko for oppvekst av bakterier i blomstervannet, og at enkelte er allergisk mot blomster.
Mobiltelefon
Vennligst ikke benytt mobiltelefon inne på pasientrommene. Det beste er å slå av lyden eller telefonen mens du er på besøk.
Bilder av pasienten
Vil du ta bilder av pasienten må du få pasientens samtykke. Dersom pasienten ikke kan gi sitt samtykke må du tenke gjennom hva pasienten ville ønsket.
Vennligst tenk deg grundig om før du publiserer slike bilder.
Hygiene
Våre pasienter er utsatt for smitte. Hvis du er forkjølet, har vært syk eller vært i kontakt med andre syke, ønsker vi at du snakker med oss før du besøker pasienten.
For øvrig oppfordrer vi alle til å benytte spritdispenserne ved pårørenderommet til håndhygiene, før dere kommer inn og når dere forlater avdelingen.
Barn som pårørende
Barn er hjertelig velkomne på besøk. De trenger informasjon og forberedelser før det første møtet med pasienten. Vi bidrar gjerne med råd og veiledning.
Har du lyst til å jobbe hos oss?
Om avdelingen
Postoperativ seksjon er én av 10 seksjoner ved Avdeling for postoperativ- og intensivsykepleie i Akuttklinikken.
Seksjonen tar i all hovedsak imot nyopererte pasienter etter kirurgiske inngrep. Det varierer fra enklere til mer kompliserte gastrokirurgiske, karkirurgiske, nevrokirurgiske og kjevekirurgiske inngrep. I tillegg tar vi imot noen ortopediske og medisinske pasienter.
Postoperativ seksjon overvåker og behandler også en stor del av traumepasientene som legges inn på Ullevål.
Det arbeides aktivt med å forebygge postoperative komplikasjoner, tilstrebe god smertebehandling og fremme tidlig mobilisering.
Seksjonen har totalt 28 fysiske sengeplasser fordelt på to lokaler. Her har vi primært 4-sengsstuer, en 2-sengsstue og 2 luftsmitteisolater.
Det er 85 ansatte hos oss. Av de er cirka halvparten intensivsykepleiere.
Medisinsk teknisk utstyr som benyttes ved seksjonen er blant annet Hamilton C6 respirator, Braun sprøyte- og volumpumper og CADD pumpe (epidural analgesi).
Kompetanseutvikling
Seksjonen satser mye på kompetanseutvikling.
Vi har flere fagdager hvert år og har aktiv bruk av ressursgrupper. Våre ansatte deltar på interne og eksterne kurs og konferanser.
Alle ansatte gjennomgår årlig simuleringstrening og sertifisering i AHLR. Dette gjøres i nært samarbeid med egne ressursgrupper og sykehusets simuleringssenter.
Vi avholder workshops og har årlig utsjekk på MTU (medisinsk teknisk utstyr).
Nyansatte får egen kontaktsykepleier og følger et strukturert nyansattprogram.
Vi har også et stort fokus på nyansatte gjennom avdelingens trainee-program som du kan lese mer om her:
Traineeprogram . Dette er laget spesielt for sykepleiere uten videreutdanning.
Vi satser også på utdanningsløp for sykepleiere. Både ved å utdanne veiledere i egen seksjon og ved å delta aktivt i sykehusets kompetanseprogram for sykepleiere og spesialsykepleiere.
Et godt tverrfaglig samarbeid og miljø er avgjørende for å nå felles mål til det beste for pasienten. Vi har hele tiden fokus på å holde høy kompetanse i fagmiljøet og gode relasjoner blant kollegene.