Vi er landets fremste fagmiljø innen gynekologisk kikkhullskirurgi og de fleste pasienter kan regne med å bli behandlet på denne måten, dersom tilstanden tillater det. Det betyr at operasjoner som tidligere krevde flere døgns innleggelse nå kan gjøres som dagkirurgi eller med kun en overnatting.
Gynekologisk avdeling ledes av Miriam Kim Nyberg.
Har du spørsmål om abort eller ønsker å avbryte svangerskapet kan du ringe direkte til Ullevål sykehus på telefon 22 11 98 31. Telefonen er bemannet i tiden kl. 09.00-11.00 og 12.30-14.00 mandag til fredag.
Gynekologisk avdeling OUS har innført en rekke tiltak på grunn av koronasituasjonen.
Er du smittet med korona eller venter på svar på test må du gi beskjed om dette før du kommer.
Alle pasienter, ledsagere og besøkende blir stilt spørsmål om smitterisiko ved ankomst. Det oppfordres til å følge generelle smitteforebyggende tiltak og at regelen om en meters avstand overholdes.
Planlagte polikliniske timer går som normalt med mindre du får beskjed om noe annet
Kun pasienter med spesielle behov kan ha med ledsager til poliklinisk time
Det er innført besøksbegrensninger ved gynekologisk sengepost. Kun pasienter som innlegges akutt, barselpasienter, pasienter med abort etter uke 12 og pasienter under 18 år kan få besøk. Det er kun mulig med en besøkende pr pasient. Besøkende kan kun oppholde seg på pasientrommet og kan ikke følge med til undersøkelser etc. Besøkstiden er fra kl 17-19.
Vi ber om forståelse for disse restriksjonene og beklager ulempene som følger av dette.
Gynekologisk poliklinikk
Les mer
Gynekologisk sengepost
Les mer
Operasjon
Les mer
PO/Dagkirurgi
Les mer
Sosionomtilbud
Sosionomtjenesten på Kvinneklinikken, Ullevål, består av 2 stillinger og dekker sosionomfaglige oppgaver på de forskjellige avdelingene. En av stillingene er tilknyttet gynekologisk avdeling.
I forbindelse med abort, spontane eller provoserte, kan mange kvinner ha ønske om og behov for samtale og emosjonell støtte.
Ved spontane aborter er du ofte i en krisesituasjon som innebærer varierende grad av sorg, fortvilelse og tap. Du kan da ha behov for å bli møtt på disse følelsesmessige reaksjonene.
Ved provoserte aborter frem til 12. uke kan mange være i tvil om de skal velge å fullføre eller avslutte svangerskapet. Det kan av flere grunner oppleves som et komplisert og vanskelig valg. Samtale og refleksjon rundt valget kan være med på å avklare situasjonen.
Mange kan snakke med familie og venner, men for noen kan det være nyttig og hensiktsmessig å snakke med en man ikke er følelsesmessig knyttet til, og som har kompetanse på området.
Sosionomen på gynekologisk avdeling har solid og lang klinisk erfaring med videreutdanning i familieterapi. Kommunikasjon og samtale står sentralt.
I situasjoner der du trenger mer eller annen oppfølging enn det sykehuset kan tilby, vil sosionomen oppfordre deg til å ta kontakt med eksternt og hensiktsmessig hjelpeapparat.