HELSENORGE
Sjeldenpodden-logo: Sebra med flerfargede striper
En podkast om sjeldne diagnoser

Sjeldenpodden

Når du hører hovslag, er det vanligvis fra en hest. Men, en sjelden gang kan det være en sebra. Hvordan kan du vite? Sjeldenpodden gir deg kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser gjennom personlige historier og dagsaktuell forskning. Sebraen, med sine makeløse striper, blir internasjonalt brukt som symbol på sjeldne diagnoser og for å markere den årlige sjeldendagen i februar.

Lytt til Sjeldenpodden der du vanligvis hører på podkast: Spotify; Google Podcasts; Apple podcastsAnchor fm. Eller les tekstversjon av episodene her, på Sjeldenpoddens egen nettside.

Introduksjonsepisode: Hva er en sjelden diagnose?       

Tidligere avdelingsleder Olve Moldestad ved Avdeling for sjeldne diagnoser svarer på dette, og mer, i denne episoden av Sjeldenpodden. Programleder: Kristin Rosnes Holte.  Mer om episoden her.

Tema: Å stille en sjelden diagnose

Last ned Sjeldenpodden på for eksempel 

Spotify; Google Podcasts; Apple podcastsAnchor fm

Andre podkaster om sjeldne diagnoser

Avdeling for sjeldne diagnoser er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser, som består av ni landsdekkende kompetansesentre. Les om de ni sentrene for sjeldne diagnoser på Helsenorge.no.

To av de andre sentrene for sjeldne diagnoser lager også podkaster, hør de på Soundcloud.


 

Om Avdeling for sjeldne diagnoser

Sjeldenpodden gis ut av Avdeling for sjeldne diagnoser, som ligger under Barne- og ungdomsklinikken ved Oslo universitetssykehus. Avdelingen for sjeldne diagnoser består av følgende sentre:

Sjeldenpodden er en podkast fra Avdeling for sjeldne diagnoser ved Oslo universitetssykehus

foto av redaksjonen: Kristin Rosnes Holte, Silje Systad via nettbrett, og Marit Skram

Redaksjonen: Silje Systad, Marit Skram og Kristin Rosnes Holte. Foto: Anniken Sanna.

Redaksjonen: 

Redaksjonen består av Kristin Rosnes Holte, Silje Systad, Anniken Sanna og Marit Skram. Ansvarlig redaktør er Nina Benan, avdelingsleder for Avdeling for sjeldne diagnoser.

E-post:

Send oss gjerne en mail, men ikke skriv sensitiv informasjon til oss. Vi svarer ikke på spørsmål av medisinsk karakter på mail,  men tar gjerne imot tips og ønsker til tema og talspersoner. Skriv til Sjeldenpodden@ous-hf.no.

Alle episodene

Tema: Å leve som ung med en sjelden diagnose

Tema: Å stille en sjelden diagnose

Spesialepisoder

 

Sjeldenpodden-logo, med sebra

www.oslouniversitetssykehus.no/sjeldenpodden


Fant du det du lette etter?