HELSENORGE
Sjeldenpodden-logo: Sebra med flerfargede striper
En podkast om sjeldne diagnoser

Sjeldenpodden

Sjeldenpodden gir deg kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser gjennom personlige historier og dagsaktuell forskning. Sebraen, med sine makeløse striper, blir internasjonalt brukt som symbol på sjeldne diagnoser og for å markere den årlige sjeldendagen i februar.

Lytt til Sjeldenpodden på  for eksempel Spotify eller Apple podcasts. ​Eller les tekstversjon av episodene her, på Sjeldenpoddens egen nettside. Og du kan gjerne følge oss på Facebook!​

​Sjeldenpodden – hør historier om sjeldne diagnoser

Visste du at Nyfødtscreeningen er verdens mest suksessfulle program for forebygging? At amoniakkriser kan gi kognitive tillegsutfordringer? Eller lurer du på hvordan det kan være å leve som ung med narkolepsi? Dette er noe av det du får svar på i Sjeldenpodden.​  Les mer om Sjeldenpodden på Ekspertsykehuset!

Tema: Å stille en sjelden diagnose

Last ned Sjeldenpodden på for eksempel 

Spotify eller Apple podcasts.

Andre podkaster om sjeldne diagnoser

Avdeling for sjeldne diagnoser er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser, som består av ni landsdekkende kompetansesentre. Les om de ni sentrene for sjeldne diagnoser på Helsenorge.no.

To av de andre sentrene for sjeldne diagnoser lager også podkaster, hør de på Soundcloud.

Om Avdeling for sjeldne diagnoser

Sjeldenpodden gis ut av Avdeling for sjeldne diagnoser, som ligger under Barne- og ungdomsklinikken ved Oslo universitetssykehus. Avdelingen for sjeldne diagnoser består av følgende sentre:

Sjeldenpodden er en podkast fra Avdeling for sjeldne diagnoser ved Oslo universitetssykehus

Foto av redaksjonen

Redaksjonen per mars 2023: Anniken Sanna, Marit Skram og Silje Systad. Foto: Kristin Rosnes Holte.

Redaksjonen: 

Redaksjonen består av Silje Systad, Anniken Sanna og Marit Skram. Ansvarlig redaktør er Nina Benan, avdelingsleder for Avdeling for sjeldne diagnoser.

E-post:

Send oss gjerne en mail, men ikke skriv sensitiv informasjon til oss. Vi svarer ikke på spørsmål av medisinsk karakter på mail,  men tar gjerne imot tips og ønsker til tema og talspersoner. Skriv til Sjeldenpodden@ous-hf.no.

Alle episodene

Med publiseringsdato

Tema: Å leve som ung med en sjelden diagnose

Tema: Å stille en sjelden diagnose

Spesialepisoder

 

Sjeldenpodden-logo, med sebra

www.oslouniversitetssykehus.no/sjeldenpoddenFant du det du lette etter?