
Henvisninger til Spesialsykehuset for epilepsi (SSE)
Henvisningskriterier og mer om våre nasjonale behandlingstjenesterHenvisninger til SSE kan sendes elektronisk til:
HER122385
Henvisninger sendes per post til:
Oslo universitetssykehus
Nevrologi
Postboks 4956 Nydalen
0424 Oslo
Sentralt henvisningsmottak ved OUS har vakttelefon der helsepersonell kan ringe inn. Åpningstider kl. 09.00 – 14.30 Telefon: 23 07 54 88.
KART
SSE - Kart over sykehusområdet (pdf)SSE - Kart på GooglemapsMerk: Når du skal legges inn ved SSE, skal du møte direkte på posten (oppmøtested). Oppmøtestedet står i innkallingsbrevet du har fått. For mer informasjon om oppmøtestedet, klikk på lenken nedenfor.
Oppmøtesteder ved SSE
Tverrfaglig utredning og behandling

Figuren viser faggruppene som ved behov samarbeider i team om utredning og behandling av noen av pasientene ved SSE. (Foto: Oslo universitetssykehus.)
Vårt tverrfaglige team gjør en bredt anlagt utredning ved behov. Målet er å stille riktig diagnose samt å finne den best mulige behandling av din epilepsi- og anfallstype.
Teamet utreder også konsekvenser epilepsien har for yrke, skole og sosial fungering. Barn og ungdom får undervisning ved Solberg skole. Pedagogene fra skolen er en del av det tverrfaglige teamet og de deltar i utredningen.
SSE har nasjonal behandlingstjeneste for kompleks epilepsi som ikke har effekt av vanlig medikamentell behandling og/eller der epilepsien medfører psykososiale og andre vansker.
Epilepsimedisiner
Vår oppgave er å finne riktig medisin og riktig dose for deg. Målet er at du skal ha færrest mulig anfall og høyest mulig livskvalitet.
Les om epilepsimedisiner (antiepileptika)
Lær mer om epilepsimedisiner - ta e-læringskurset
Utredning for epilepsioperasjon
En epilepsioperasjon kan hjelpe noen av de som ikke blir anfallsfrie med medisiner. Personer som kan være aktuelle for operasjon, gjennomgår en omfattende utredning og en grundig risiko-nytte vurdering. Utredning, utvelging og operasjon gjøres i tett samarbeid mellom SSE og Nevrokirurgisk avdeling ved Rikshospitalet. Pasientene følges opp ved SSE i fem år etter en operasjon.
Les om operasjonsutredning ved epilepsi
SSE har nasjonal behandlingstjeneste for utredning av pasienter med tanke på epilepsioperasjon (kirurgiutredning). Nevrokirurgisk avdeling ved Rikshospitalet har nasjonal behandlingstjeneste for epilepsioperasjon.
Vagusnervestimulator mot epilepsi
Vagusnervestimulator (VNS) kan vurderes når man ikke anfallskontroll med medisiner, og epilepsioperasjon er uaktuelt.
Les om vagusnervestimulator
Diettbehandling
Ketogen diett er en etablert behandling som kan vurderes der epilepsimedisiner ikke har ønsket virkning. Behandlingen har vist effekt ved mange typer epilepsi. Barn har i mange år fått behandling med ketogen ved SSE. Diettbehandling er også et tilbud til voksne. Ved enkelte sjeldne diagnoser som GLUT1-mangelsykdom er diettbehandling førstevalget. SSE har nasjonal behandlingstjeneste for behandling av epilepsi med ketogen diett.
Les om ketogen diett
Psykogene, ikke-epileptiske anfall (PNES)
Personer med PNES kan også få oppfølging etter at diagnosen er stilt. SSE har nasjonal behandlingstjeneste for utredning av psykogene, ikke-epileptiske anfall (PNES).
Les mer om PNESNår du har kommet hjem
Sykepleiepoliklinikken ved SSE er et tilbud til voksne pasienter som vil snakke med en sykepleier om sin epilepsi.
Les om sykepleiepoliklinikken
E-læringskurs om epilepsi
E-læringer for pasienter, pårørende og helsepersonell.
Kurs og undervisning om epilepsi
Du og dine pårørende får undervisning i epilepsi under oppholdet ved SSE. E-læringskurs og filmer er en del av undervisningen. Vårt helsepersonell underviser også ved boliger, skoler og barnehager over hele landet. Videokonferanser brukes ofte til dette. Pårørende og helsepersonell fra hele landet kommer til SSE for å delta på kurs.
Les om kurs og undervisning om epilepsi
Kunnskapsbasert retningslinje om epilepsi
Kunnskapsbasert retningslinje om epilepsi
Motta vårt nyhetsbrev - følg oss på Facebook
Ønsker du aktuelt stoff om vår forskning, fagutvikling, undervisning og nasjonale behandlingstilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev. Brevene kommer ut 4 til 6 ganger i året.
SSE er nå på Facebook med informasjon til landets fag- og helsepersonell og alle andre interesserte.