Dere møter opp til tidspunktet som står i innkallingsbrevet.
Hvor mange timer barnet må faste får dere beskjed om ved innleggelsen. Vi starter tømming av tarmen på sykehuset og du vil få mer informasjon om dette når du kommer.
Innleggelsesdagen
Tømming med Picoprep/Citrafleet startes på sykehuset på innleggelsesdagen og dere vil få mer informasjon der.
Barnet får 2 doser i løpet av dagen.
NB: Barn med ileostomi får kun 1 dose
Det er VIKTIG å drikke mye og jevnlig hele tømmingsdagen frem til leggetid.
Hvis det blir vanskelig å drikke så mye væske som kreves ved tømming med pulver, så gir vi væske via et rør ned i magen (sonde).
Barn som ikke kan få Picoprep/Citrafleet : tømming skjer da med en væske som heter Laxabon. Det gis vanligvis via en sonde ned i magen. Hvis barnet ditt skal tømme med Laxabon så skal dere gjøre samme forberedelser hjemme. Se informasjon over.
Undersøkelsesdagen
Dere blir tatt imot av en pleier og en lege. Vi vil ta vekt og høyde, og kanskje blodtrykk. Undersøkelsen skjer i narkose. Det betyr at barnet sover og ikke merker noe under undersøkelsen. Noen barn som skal i narkose må ta blodprøver. Det får man beskjed om på sykehuset.
Barnet får lagt inn venflon før narkosen. Det er et lite plastrør som settes inn i en blodåre ved hjelp av en nål. Man får en bedøvelseskrem på huden først slik at stikket ikke skal gjøre vondt. Noen ganger gis det også medisin før narkosen slik at barnet skal føle seg avslappet før undersøkelsen. En av foreldrene får være med helt til barnet sovner av narkosen.
Ved skopi av tarmen putter legen et slags tynt rør med kikkert på, inn i tarmen via rumpa. Da kan legen se rundt i tarmen og sjekke om det ser friskt eller sykt ut. Legen kan også ta prøver av tarmveggen hvis det er noe vi vil undersøke ekstra nøye. Prøven tas med en liten klype som er festet til skopet og som kan knipe av en liten del av veggen. Prøven sendes til patologen for undersøkelse, og det kan ta litt tid før vi får svar.
Patologen er en lege som er spesialist i å undersøke slike prøver.