Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Undersøkelse, Koloskopi/Ileoskopi

Mage- og tarmundersøkelse (skopi) hos barn og unge - dagundersøkelse

Skopi betyr å kikke. Kolon betyr tykktarm og ileum betyr tynntarm. Magen og tarmen er delt opp i mange deler. Legen bestemmer hvilket deler som skal undersøkes ut fra hvilke problemer barnet har, og hva legen tenker er nødvendig å undersøke. Hva vi kaller undersøkelsen avhenger av hvor stor del av tarmen som blir undersøkt. Koloskopi er hele tykktarmen, mens ileoskopi er hele tykktarmen og nederste del av tynntarmen.

Før

For at undersøkelsen skal bli vellykket må tarmen være helt ren. Tarmen må derfor tømmes helt før undersøkelsen. 

  • Forberedelsene starter med matrestriksjoner 5 dager før undersøkelsen. 
  • Tømming av tarmen med tømmingsmidlet Picoprep eller Citrafleet gjøres dagen før undersøkelsen.

Barn 1-18 år: Tømming av tarmen skjer i utgangspunktet med Picoprep eller Citrafleet som er en væske som må drikkes. Det innebærer en del forberedelser hjemme. Det er viktig at tarmen er helt ren når vi gjør undersøkelsen og retningslinjene for tømming må følges nøye.

Forberedelser hjemme i 5 dager før undersøkelsen

Barnet skal ikke ta/spise: 

  • jerntilskudd, inkludert multivitaminer med jerntilskudd
  • småfrø og fiber som lin-, solsikke-, og sesamfrø
  • Kornblandinger, brød/knekkebrød med frø eller fiber
  • Frukt med frø eller steiner, som kiwi eller bringebær

Barnet kan gjerne spise:

  • brødprodukter med fint mel, som loff uten frø
  • melkeprodukter
  • pasta, ris, poteter
  • grønnsaker uten skall
  • kjøtt og fisk
  • Drikk så mye væske som mulig i dagene før undersøkelsen

Forundersøkelse på sykehuset

Forundersøkelsen er noen dager før selve undersøkelsen, se dato i innkallingsbrevet.

Du får med tarmtømmingsmidlet Picoprep eller Citrafleet fra sykehuset. Pakken inneholder 2 poser og har appelsinsmak. Middelet gir hyppigere og bløtere/løsere avføring, og kan gi lette magekramper. Det kan hende du får første dose på sykehuset i forbindelse med forundersøkelsen.

 

Frokost: Barnet skal spise en lett frokost uten korn (f.eks. 2 skiver loff med pålegg).

Etter frokost skal barnet

  • Ikke innta noe mer mat, melkebaserte supper/drikker eller juice m/ fruktbiter/-kjøtt frem til etter undersøkelsen.
  • Kun innta rikelig med klare væsker frem til han/hun legger seg. For eksempel: Vann, brus/saft (ikke cola/pepsi, blåbær- og solbærsaft fordi det farger slimhinner), sportsdrikk, klar eplejuice, saftis uten sjokoladetrekk, gele, te, buljong og lignende.
  • Det er viktig å få i seg drikke med sukker/energi og ikke bare vann. Klare ernæringsdrikker uten fiber, fruktkjøtt og jevning kan fås på apoteket.
  • Det er også viktig å få i seg litt salter. Farris, buljong og klare supper anbefales.
  • Pastiller er greit så lenge barnet ikke svelger de.

Barnet skal ta 2 doser Picoprep/Citrafleet i løpet av dagen.

NB: Barn med ileostomi skal kun ha 1 dose. Gis ca. kl. 15.

I tillegg til restriksjonene på mat og drikke som du allerede har på grunn av tømmingen, får du heller ikke drikke klare væsker (inkl. pastiller og tyggegummi) fra kl. 04 natten før undersøkelsesdagen.

Barnet kan drikke et lite glass vann/saft senest 2 timer før dere skal møte på sykehuset.

Tips

  • Før opp all drikke på et ark for å følge med på mengden.
  • Vær i nærheten av ett toalett når du har tatt Picoprep/Citrafleet
  • Noen opplever sårhet i rumpa på grunn av hyppig avføring. For å forebygge sårhet:
      • Bruk for eksempel vaselin. Smør etter hvert dobesøk.
      • Bruk mykt dopapir ved tørking. Tørk forsiktig, ikke gni.

1. dose tas ca. kl. 10-12.

2. dose tas ca. kl. 16-18 (minst 6 timer etter første dose).

  • Drikk angitt mengde oppløst pulver. Mengde avhenger av din alder (se tabell).
  • Rør i 2-3 min. til pulveret har løst seg helt opp. Oppløst blanding er uklar og kan bli litt varm.
  • Drikk 1-2 glass med klar væske rett etter inntak av Picoprep/Citrafleet.

Barn 1-2 år: 1 strøken måleskje (= ¼ pose) løses i ca. 50 ml kaldt vann
Barn 2-4 år: 2 strøkne måleskjeer (= ½ pose) løses i ca. 100 ml kaldt vann
Barn 4-9 år: 3 strøkne måleskjeer (= ¾ pose) løses i ca. 150 ml kaldt vann
Barn over 9 år: 1 hel pose løses i ca 150 ml kaldt vann

Det er VIKTIG å drikke mye og jevnlig hele tømmingsdagen frem til leggetid.

Nok drikke er avgjørende for tømningseffekten og viktig for å unngå dehydrering på grunn av stort tap av væske ved hyppige avføringer.

Variert drikke er viktig for å unngå lavt energinivå og elektrolyttforstyrrelser.

Tabellen under angir mengden du minst må drikke. Foreldre må motivere, minne på og tilby drikke hyppig. Hvis barnet har treg avføring til vanlig så må det drikke mer enn minimum.

Barn 15-20 kg: minst 13 dl (9 glass*)
Barn 20-30 kg: minst 16 dl (11 glass)
Barn 30-40 kg: minst 19 dl (13 glass)
Barn 40-50 kg: minst 22 dl (15 glass)
Barn over 50 kg: minst 25 dl (17 glass)

*1 vanlig glass = 1,5 dl

Ved oppkast og/eller for lite drikke

  1. Hvis barnet kaster opp etter første dose, kan det forsøke å ta en ny dose 1 time etterpå og følge prosedyren vanlig videre.
  2. Dersom barnet kaster opp en gang til skal du ikke forsøke mer og ringe sykehuset.
  3. Hvis barnet ikke klarer å drikke den mengden væske som er angitt skal du også ringe sykehuset. Oppgi navn og at barnet skal til planlagt skopi av tarmen dagen etter. Fortell at tømmingen hjemme er mislykket.
  4. Du vil da antagelig måtte dra til sykehuset, slik at vi kan gjøre tømmingen der.

 

Hvis det blir vanskelig å drikke så mye væske som kreves ved tømming med Picoprep/Citrafleet, så gir vi væske via et rør ned i magen (sonde).

Barn som ikke kan få Picoprep/Citrafleet:

Tømming skjer da med en væske som heter Laxabon. Det gis vanligvis via en sonde ned i magen. Hvis barnet ditt skal tømme med Laxabon så skal dere gjøre samme forberedelser hjemme som ved Picoprep/Citrafleet. Se informasjon over.

 

Om du bruker viktige medisiner om morgenen, for eksempel hjerte eller lungemedisin, skal du ta disse sammen med vann slik du ellers bruker å gjøre.

Om du har diabetes, skal du ikke ta morgenmedisin, insulin eller diabetestabletter før undersøkelsen er utført. Ta med deg mat slik at du har noe å spise 1 time etter undersøkelsen. Vi prioriterer så du blir undersøkt tidlig på dagen. Dette for at du skal unngå unødige svingninger i blodsukkeret.

Tar du livsviktige medisiner som ikke kan utsettes, kan du kontakte oss for å få en tidlig timeavtale. Ta med deg medisinene så du kan ta dem etter undersøkelsen. Vi ønsker at du tar med deg en oppdatert liste over medisiner du bruker.

Ta kontakt med fastlegen din dersom du har kunstig hjerteklaff.

Blodfortynnende medisiner skal man som oftest slutte med fra 2-10 dager før undersøkelsen. Hvor mange dager avhenger av hvilke medisiner du bruker. Dersom dette ikke står klart i innkallingsbrevet du har mottatt, ta kontakt med fastlegen din eller sykehuset i god tid.

Dere møter til en forundersøkelse på dagposten på sykehuset noen dager før undersøkelsen. Se innkallingsbrev for dato og klokkeslett. Formålet er å sjekke om barnet er klar for narkose og skopi. Det vil si at barnet blir veid, målt og undersøkt av lege. Enkelte som skal i narkose må også ta blodprøver. I tillegg vil vi informere dere nærmere om tømmingen, om faste og hva som skjer undersøkelsesdagen. Still gjerne spørsmål hvis dere lurer på noe.

Narkose vil si at barnet sover under undersøkelsen og ikke merker noe.

Før dere reiser hjem fra forundersøkelsen får dere med dere:

EMLA- krem/-plaster:

Dette er en bedøvelseskrem som skal legges på håndbaken (over blodårene). Kremen skal legges på 1 time før dere møter på undersøkelsesdagen (se rosa ark som dere får på dagposten).

Klær:

Barnet får med seg en spesialshorts/-truse som det skal ha på under undersøkelsen. Dere kan velge om barnet vil ta på hjemme før dere kommer, eller på sykehuset. Barnet kan ikke ha egen truse under. Ha ellers på behagelige klær.

Tømmingsmiddel = Picoprep/Citrafleet:

Dere får med 2 poser Picoprep/Citrafleet fra sykehuset. Hvis barnet er her på tømmingsdagen gir vi eventuelt første pose her, og så får dere med den andre hjem.

Under

Ved skopi av tarmen putter legen et slags tynt rør med kikkert på, inn i tarmen via rumpa. Da kan legen se rundt i tarmen og sjekke om det ser friskt eller sykt ut. Legen kan også ta prøver av tarmveggen hvis det er noe vi vil undersøke ekstra nøye. Prøven tas med en liten klype som er festet til skopet og som kan knipe av en liten del av veggen. Prøven sendes til patologen for undersøkelse, og det kan ta litt tid før vi får svar.

Patologen er en lege som er spesialist i å undersøke slike prøver.

Dere møter på dagposten til avtalt tidspunkt. Det er mange barn som skal til undersøkelse samme dag, og det kan skje uforutsette endringer i programmet. Dere må derfor regne med ventetid. 

Barnet får innlagt venflon før narkosen. Det er et lite plastrør som settes inn i en blodåre ved hjelp av en nål. Bedøvelseskremen som er lagt på hånden gjør at stikket ikke skal gjøre vondt. En av foreldrene får være med helt til barnet sovner av narkosen. Det er i utgangspunktet ikke anledning til å ha med søsken. Dette må i så fall avtales med personalet på forundersøkelsen.

Etter

Barnet våkner opp av narkosen på postoperativ. Hvis barnet har vært innlagt på sengeposten vil det komme tilbake dit etterpå. Hvis alt går som planlagt vil dere få reise hjem senere samme dag. 

Legen vil informere om hva hun/han har sett under undersøkelsen, før dere reiser. Det tar cirka 2–3 uker å få svar på prøvene som er tatt. Dere vil få svar i posten eller per telefon. 

Barnet kan oppleve vondt i magen og luftplager etter undersøkelsen, fordi legen har blåst luft i tarmen. Det kan hjelpe og bevege seg for da blir luften raskere transportert ut som promp. Det kan også komme litt blod trusa etter undersøkelsen og dette er ikke farlig. Kontakt oss hvis det kommer mye blod eller hvis barnet har store, økende smerter.

Kontakt

  • Kontakt Avdeling for barnemedisin, Ullevål

    Oppmøtested

    Rikshospitalet: Inngang Kvinne-Barn.
    Ullevål sykehus: Barnesenteret, Bygg 9.
    Geilomo barnesykehus: Øyovegen 14, 3580 Geilo.

    Inngangspartiet til Barnesenteret (bygg 9) på Ullevål sykehus

    Ullevål sykehus Bygg 9

    Kirkeveien 166

    0450 Oslo

    Transport

    ​Kollektivtrafikk til Rikshospitalet

    Det går både buss og trikk til Rikshospitalet, med stoppesteder ved hovedinngangen til sykehuset og på Ring 3. Fra og med 16. september 2024 stenges endeholdeplassen på Rikshospitalet. Les mer her: Trikkeholdeplassen ved Rikshospitalet stenges.

    Se ruter.no for ruteinformasjon.

    For rutetider se ruter.no eller ring 177.

     

     

    ​Det går både buss og trikk til Ullevål sykehus, med stoppesteder ved hovedinngangen til sykehuset.

    Se ruter.no for ruteinformasjon.

    Praktisk informasjon

    ​Tolketjenester ved Oslo universitetssykehus

    Sykehuset ordner med kvalifisert tolk til pasienter som ikke snakker norsk. Tolketjenester er gratis for pasienter. Pårørende skal ikke tolke på sykehuset.

    Les mer om tolk og Tolkesentralen.

    Sengepostene har trådløst nettverk. Du kan ta med egen PC og mobiltelefon.

    Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred. Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre i sosiale medier uten å spørre dem først.

    Husk at det er helt i orden å si nei om du skulle bli spurt.

    Vi ber om at pasientene i størst mulig utstrekning ikke tar med seg verdisaker ved planlagt innleggelse. 

    Mindre verdisaker som lommebok, kontanter, smykker og nøkler kan sykehuset oppbevare i en verdipose i et spesialsikret rom. Verdisakene leveres inn ved innleggelse og utleveres ved utskrivning.

    Større ting må oppbevares på post eller overleveres pårørende.

    Ta kontakt med posten du skal innlegges for mer informasjon.

    Apoteket finner du mellom  byggene 2 og 11, ved siden av Kiwi dagligvarebutikk og kaféen Espresso House.

    Åpningstider:

    • Mandag til fredag: 08.00–17.00.
    • Lørdag: 10.00–14.00.

    Avvik kan forekomme – se apotekets egne nettsider.

    Kontakt:

    Telefon: 23 20 52 00
    E-post: ulleval.apotekutsalget@sykehusapotekene.no

    De fleste tilbudene til barn og unge på Ullevål sykehus finnes på Barnesenteret i bygg 9. Barnesenteret har utendørs lekeplass og leketerapiavdeling med førskolelærere

    Telefon: 23 01 55 73 og 23 01 55 79

    Det er fritidsklubb i 4. etasje på Barnesenteret annenhver lørdag fra kl. 12.00–14.00. Se egne oppslag for hvilke dager.

    Sykehusklovnene er fast på Ullevål hver torsdag.

    Ungdomsrom på Ullevål

    På Kreftsenteret i bygg 11 finnes et eget ungdomsrom for fritidsaktiviteter. Dette er hovedsaklig for ungdommer som er pasienter, men kan også benyttes av andre.

    Seksjon for helseinformasjon til pasienter og pårørende et åpent informasjonssenter med en oppdatert og rikholdig samling av helsefaglig litteratur, nyttige brosjyrer og mulighet for å låne generell litteratur for barn og voksne.

    Du finner biblioteket i bygg 10 (Ullevål hotell).

    Åpningstider

    • Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 10.00–16.00
    • Onsdag: 10.00–19.00
    • Lørdag og søndag: Stengt

    Kontakt​

    Telefon: 22 11 80 80 (sentralbordet).

    Telefontiden er fra 08.30 til 16.00 (onsdag til 19.00).

    E-post: seksjonforhelseinfo@ous-hf.no

    ​Kiosken ved hovedinngangen, Kiwi-butikken i Vestre gate og Ullevål hotell, i bygg 10 har gaver og blomster.

    På Ullevål sykehus er det en ​Kiwi dagligvarebutikk i Vestre gate, mellom byggene 2 og 11.

    Åpnin​gstider

    • Hverdager: 07.00–23.00
    • Lørdag: 09.00–21.00
    • Søndag: Stengt

    Avvik kan forekomme, sjekk nettsidene til KIWI på kiwi.no.

    Kontakt​​​

    Telefon: 22 46 61 11 

    Avbestille på helsenorge.no​

    Hvis du har fått innkallingsbrev fra sykehuset på helsenorge.no, kan du nå sende beskjed direkte til avdelingen hvis du trenger et nytt tidspunkt for timen eller ønsker å avbestille timen din. ​​Foresatte (med foreldreansvar) til barn under 16 år kan gjøre dette på vegne av barna. ​

    Du får denne muligheten når du åpner innkallingsbrevet i din innboks på helsenorge.no, der du har tilgang til en svarknapp. Du kan bruke svarknappen for å gi beskjed om at oppsatt tid ikke passer. Det betyr at du i stedet for å ringe til sykehuset kan gi beskjed digitalt hvis du trenger å endre tidspunkt eller ønsker å avbestille timen din.

    Du må si i fra senest 24 timer før for å unngå å måtte betale gebyr for timen som ikke passet.

    Tjenesten er tilgjengelig for alle som har samtykket til full tilgang på helsenorge.no og har registrert seg som bruker der. 

    Ringe for å avbestille

    Hvis du mottar innkallingsbrevet på Digipost, e-Boks eller som papirpost må du fortsatt ringe til avdelingen for å endre eller avbestille timen din.

    Kontaktopplysninger til avdelingen finner du i brevet eller via våre nettsider i oversikten Avdelinger A-Å

    Sikker kan​​al for kontakt med sykehuset

    Du kan se dialogen i ditt personlige helsearkiv på helsenorge.no og i dokumentoversikten i pasientjournal.

    Hotellet består av 131 gjesterom, fordelt på åtte etasjer. Alle rom er utstyrt med eget bad/WC, internett, TV og kjøleskap. Ullevål hotell er hovedsakelig et tilbud for pasienter som av ulike årsaker har behov for å være i nærheten av sykehusets tjenester. Deres pårørende kan også bo på hotellet.

    Restaurantens åpningsti​der

    Hverdager:

    • Frokost: 07.00–09.00.
    • Lunsj: 11.30–13.00.
    • Middag: 16.00–18.00.

    Helg og helligdager:

    • Frokost: 08.00–10.00.
    • Lunsj: 12.00–13.00.
    • Middag: ​16.00–18.00.

    Hotellet ligger på sykehusområdet i bygg 10, mellom Kvinnebarn -senteret og Patologibygget (Blodbanken).

    Holdeplass for trikk og buss finnes rett utenfor sykehusets hovedinngang i Kirkeveien. Flybussene til og fra Gardermoen stopper på samme holdeplass som lokalbussen.

    Vi anbefaler at det benyttes kollektivtransport fordi antallet parkeringsplasser på området er begrenset.

    Innsjekking og utsjekking

    Hovedinnsjekking er etter klokken 15.00 og hovedutsjekking skjer før klokken 10.00.

    Kontakt

    • Telefonnummer til resepsjonen: 23 25 24 00
    • Telefonnummer til catering og møtemat: 21 60 36 17
    • Faks: 85 23 34 64 (Allotment bruk 85 23 34 65)
    • E-postadresse: resepsjon.ullevalhotell@medirest.no

    Pasientreiser

    Du kan få dekket din pasientreise når du reiser til eller fra offentlig godkjent behandling.

    Trykk her for mer informasjon om dekning av reiseutgifter i forbindelse med pasientreiser.

    Du kan ha rett på godtgjørelse for utgifter til mat og overnatting når du har vært på reise til eller fra behandling.
    Trykk her for mer informasjon om dekning av hotellopphold via Paisentreiser.

    Det er internettilgang på de fleste byggene og sengepostene på Ullevål. Forhør deg der du skal på time, eller legges inn. Du må ha med eget datautstyr. Ansatte kan hjelper deg med kode for tilgang, hvis det kreves kode.

    Biblioteket (1. etasje i pasienthotellet, bygg 10) tilbyr tilbyr gratis WIFI og har fire stasjonære PC-er der du kan surfe, søke i databaser, ta utskrifter, kopiere og skanne. Her kan du også låne både faglitteratur, skjønnlitteratur, bøker og andre medier og samtidig få hjelp og søkeveiledning av våre spesialbibliotekarer.

    Foto og sosiale medier

    Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred når de er på sykehus. Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre på sosiale medier uten å ha spurt dem først.

    Pasienter, pårørende og andre besøkende kan få kjøpt mat følgende steder (vær oppmerksom på at det kan være andre åpningstider i ferier og høytider).

    ​Hovedinngangen, bygg 4

    Kiosken:

    • Mandag til fredag: 07.00–20.00.
    • Lørdag til søndag: 10.00–18.00.

    Kantina:

    • Mandag til fredag 07.00–17.00.
    • Lørdag til søndag stengt.

    Espresso House ved Kiwi Ullevål​​​

    • Mandag til fredag: 07.00–17.00.
    • Lørdag til søndag: 10.00–17.00.

    Kantina på Søsterhjemmet, bygg 2​​​

    • Mandag til fredag: 08.00–14.00.
    • Lørdag til søndag: Stengt.

    Kantina på Barnesenteret, bygg 9

    • Mandag til fredag: 09.00–14.00.
    • Lørdag til søndag: Stengt.

    Kafé på Kreftsenteret, bygg​ 11

    • Mandag til fredag: 07.30–14.00.
    • Lørdag til søndag:  Stengt.

    Kafé ved Blodbanken, bygg 25

    • Mandag til fredag: 07.30–14.30.
    • Lørdag til søndag: Stengt.

    Kafé i bygg 37

    Blant annet holder Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering til her.

    • Mandag til fredag: 09.00–14.00.
    • Lørdag til søndag: Stengt.

    Kafé og kiosk ved Ullevål hotell, bygg 10​

    Hotellets kafé og kiosk er bemannet hele døgnet. Her får du kjøpt kaffe, mineralvann, øl, vin, diverse utvalg av kaker, baguetter, salater, iskrem og et enkelt kioskutvalg.

    Restauranten ved Ullevål hotell, bygg 10

    Mandag til fredag:

    • Frokost: 07.00–09.00.
    • Lunsj: 11.30–13.00.
    • Middag: 16.00–18.00.

    Helg og helligdager:

    • Frokost: 08.00–10.00.
    • Lunsj: 12.00–13.00.
    • Middag: 16.00–18.00.

    Hotellets kafè er bemannet hele døgnet. Her får du kjøpt kaffe, mineralvann, øl, vin, diverse utvalg av kaker, baguetter, salater, iskrem og et enkelt kioskutvalg.

    Dagligvarebutikk (Kiwi) på Ullevål sykehus

    Det er også mulig å kjøpe varm og kald mat på dagligvarebutikken, som ligger mellom byggene 2 og 11, ved Espresso House og apoteket.

    Det går både buss og trikk til Ullevål sykehus, med stoppesteder ved hovedinngangene til sykehuset.

    Se ruter.no for ruteinformasjon.

    ​Benytt parkeringshuset til høyre etter innkjøring fra Kirkeveien. Alternativt en av flere mindre uteplasser på sykehusområdet. Det kan være vanskelig å finne ledig parkering utendørs, spesielt på området sør mot Kirkeveien. Avgiftstid er alle dager og hele døgnet.

    Betalingsmuligheter

    Sykehuset tilbyr parkering utendørs på alle behandlingsstedene. Du kan velge om du vil betal​​e med kort, mynt eller mobiltelefon. Sykehuset anbefaler at den parkerer benytter seg av etterskuddsvis betaling eller betaling med Easypark sin mobiltelefonløsning. Det er fordi det ikke alltid er like lett å beregne hvor lang tid sykehusbesøket vil ta.

    Etterskuddsvis betaling

    Ved etterskuddsvis betaling bruker du betalingskort (for eksempel VISA-kort) og reserverer et beløp på parkeringsautomaten. Dersom du ikke bruker opp hele parkeringstiden, blir det overskytende beløp refundert.
    Slik gjør du: 

    1. Trekk betalingskortet i betalingsautomaten.
    2. Reserver et beløp.
    3. Tast inn kjøretøyets registreringsnummer. Det er ikke nødvendig med billett i frontruten.
    4. Når du avslutter besøket, trekker betalingskortet igjen (det samme som først benyttet) i betalingsautomaten (den samme betalingsautomat som først benyttet) og du blir logget ut.
    5. Fordelen med ordningen er at du hverken betaler for mye parkeringsavgift eller risikerer at parkeringstiden løper ut på grunn av forsinkelser.

    Parkeringstid kan kjøpes ved automaten eller ved bruk av EasyPark-app (EasyPark tar 15 prosent tillegg for bruk av deres app). EasyPark SMS tjeneste – transaksjonsavgift 3 prosent minimum 2 kr (se beskrivelse på automat).

    Priser 2023

    • 46 kr per time
    • 290 kr per døgn
    • 975 kr per uke
    EasyPark-koder:
    • Ullevål p-hus, EasyPark-kode: 3015
    • Uteparkering, EasyPark-kode: 3010

    Gjelder alle dager og hele døgnet.

    Foreldreparkering

    Foreldre/foresatte eller ledsagere til barn innlagt på Ullevål sykehus, kan parkere uten avgift på ansattplasser i parkeringshuset. Forutsetningen er at barnet er under 18 år og er innlagt på sykehuset. Det kan i perioder være begrenset parkeringskapasitet ved sykehuset, og man vil måtte lete etter ledig plass også utenfor hovedområdet rundt parkeringshuset.

    • Parker bilen og ta kontakt med behandlend​e enhet for å få bekreftelse på innleggelse.
    • Husk å notere og ta med bilens registreringsnummer.
    • Bekreftelsen skal deretter vises fram i resepsjonen på barnesenteret eller i Vaktsentral ved hovedinngang bygg 4.
    • Det er ikke nødvendig å legge frem billett synlig i vindusruten. Ditt registreringsnummer blir elektronisk registrert, og du får en kvittering på sms dersom du legger igjen ditt telefonnummer.
    • Allerede betalt parkering refunderes ikke av sykehuset.

    Akutt fødende

    Ved akutt fødsel kan man benytte en reservert "nød"-parkeringsplass rett utenfor inngangen til Kvinneklinikken. Bilen kan stå der maksimalt én time før den må flyttes til ordinær parkeringsplass.

    Forflytningshemmede

    Personer som har gyldige parkeringsbevis for forflytningshemmede, har egne reserverte plasser strategisk plassert rundt på området. I tillegg kan alle betalingsplasser på uteområdene benyttes uten avgift. Beviset skal være synlig plassert for kontroll.

    Kontakt

    Generelle henvendelser:

    Klager​

    Klage på kontrollsanksjon kan legges inn via ous.parkerings.info eller per brev til

    Oslo universitetssykehus HF
    Oslo Sykehusservice
    Postboks 4956 Nydalen
    0424 Oslo
    Merk Kontrollsanksjon – Parkering

    Fra 1. januar 2017 håndheves OUS parkeringsområder etter Parkeringsforskriften av 18. mars 2016 nummer 260.

    Lenke til Parkeringsregisteret hos Statens vegvesen.

    ​Skole på Ullevål sykehus

    Sykehusskolen finner du i 4. etasje på Barnesenteret, bygg 9.

    Sykehusskolen i Oslo universitetssykehus har egne lærere og egne rom på sykehuset. Hvis du ikke kan komme til skolerommet, kan du få undervisning på pasientrommet.

    Sykehusskolen er forskjellig fra en vanlig skole. Her er det ikke klasser. På Ullevål sykehus betyr det at barn og ungdom fra ulike klassetrinn i grunnskolen og videregående skole kan få undervisning i det samme rommet.

    Åpningstider​

    • Mandag: 09.30–12.00.
    • Tirsdag til torsdag: 09.30–12.00 og 13.00–15.30.
    • Fredag: 09.30–12.00 og 13.00–15.00.

    Skolen er åpen i høst- og vinterferien.

    ​Kapellet på Ullevål sykehus

    Ullevål har kapell i Lab-bygget (bygg 25) og stillerom i Sentralblokka (bygg 4) og på Kreftsenteret (byg​g 11).

    Kapellet benyttes til båreandakter, begravelser og syninger av døde. Rommet er tilrettelagt for bruk av alle tros- og livssyn.

    Stillerom på Ullevål sykehus

    I stillerommene kan du tenne lys og sitte i bønn eller stille refleksjon.

    Prestetjenesten

    Se informasjon om Prestetjenesten.

    Samtalepartnere fra ulike tros- og livssynstradisjoner

    Se informasjon om samtalepartnertjenesten.

    Tilrettelegging for tro og livssyn

    Se hvordan vi kan tilrettelegge for deg og din utøvelse av tro og livssyn​.

  • Kontakt Barnemedisinsk poliklinikk og dagseksjon US

    Oppmøtested

    Ullevål sykehus: Barnesenteret, Bygg 9.

    Ullevål hovedinngang i sol

    Ullevål sykehus

    Kirkeveien 166

    0450 Oslo

    Inngangspartiet til Barnesenteret (bygg 9) på Ullevål sykehus

    Ullevål sykehus Bygg 9

    Kirkeveien 166

    0450 Oslo