Behandlingen foregår på en operasjonsstue med røntgen-fasiliteter (intervensjonsstue). Røntgenleger, karkirurger, operasjonssykepleiere og radiografer jobber sammen. Pasienten ligger på en operasjonsbenk. Vi vasker og dekker til slik at operasjonsområdet er sterilt. Deretter etablerer vi en tilgang til venene dine ved innstikk på halsen, i lysken og/eller i knehasen. Gjennom en eller flere tilganger lager vi en ny kanal gjennom det tette området inne i venen. Deretter plasserer vi en stent for å sørge for tilstrekkelig åpning og holde området åpent. Når stenten er plassert og vi har kontrollert at det er etablert en god blodstrøm gjennom den åpnede venen, lukker vi tilgangene gjerne med kompresjon og en bandasje.
Gjør det vondt?
Dersom det er en behandling som kan gi deg smerter, vil du bli behandlet i full narkose. Du kjenner dermed ikke noe under behandlingen. Etter behandlingen vil noen ikke kjenne noen ting, mens andre kan kjenne ryggsmerter og en sårhet i det behandlede området, avhengig av hva som er gjort.
Hvor lenge varer behandlingen?
Behandlingstid er avhengig av hva som skal gjøres, og de lokale anatomiske forhold hos den enkelte pasient. Behandlingen kan ta alt fra kortere enn en time til seks timer.