HELSENORGE
Reproduksjonsmedisinsk avdeling

Tining og tilbakesetting av befruktede egg

Nedfryste, befruktede egg kan i følge bioteknologiloven oppbevares inntil 5 år. Hvis dere ikke blir gravide på det ferske prøverørsforsøket, og har fått befruktede egg i frys, kan dere benytte de. De kan også bli brukt ved søskenforsøk.

Innledning

Henvisning og vurdering

Helsepersonell

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Helsepersonell

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Før

Du ringer Fertilitetsseksjonen og gir beskjed om du er blitt gravid eller ikke. Er du ikke gravid sender sykepleier informasjonsbrev om planlagt behandling, og du får tilsendt medisiner. Når du får menstruasjon, ringer du til vakttelefonen ved Fertilitetsseksjonen og får time til ultralyd. Dette får du som oftest ved Fertilitetsseksjonen. Enkelte gynekologer ved lokalsykehus eller privatpraktiserende kan utføre denne ultralydundersøkelsen.

Etter ultralyd bestemmer lege ved Fertilitetsseksjonen om behandlingen kan fullføres. Du får da dato og tidspunkt for tilbakesetting av det tinte befruktede egget.

Før tineforsøket skal alltid samtykkeskjema være utfylt av dere begge og sendt til Fertilitetsseksjonen.

Under

Laboratoriet ringer alltid til kvinnen for å informere om resultatet av tiningen, enten dagen før tilbakesetting eller samme dag.

Kvinnen må alltid ha med seg legitimasjon når hun møter på seksjonen.

Tilbakesettingen blir gjort ved hjelp av et tynt plastkateter som forsiktig blir ført inn i livmorhulen. Det utfører vi ved hjelp av ultralyd på magen og krever ingen forberedelser.  Det er en fordel å ha full urinblære. Det gjør det lettere å kunne avbilde livmoren ved ultralyd. Det er skjerm i taket slik at dere kan følge med på hva som skjer. Mannen får tilbud om å være med på operasjonsstua.

 

Etter

Etter tilbakesetting får dere informasjon av sykepleier om videre bruk av medisiner og graviditetstesting.

Vær oppmerksom

Kontaktinformasjon

Fant du det du lette etter?