Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Palliativt nettverk i Oslo

Nettverket består av sykepleiere fra sykehus, sykehjem, hjemmesykepleie og andre aktører innen palliasjon og kreftomsorg i Oslo.

Oslo-nettverket av ressurssykepleiere har delt sitt nettverk i tre; Lovisenberg-, Diakonhjemmet- og Oslo universitetssykehus sektor med de tilhørende bydeler de har lokalsykehusfunksjon for. De tre bydelene som tilhører Ahus er tilknyttet nettverk for ressurssykepleiere i Akershus.

Nettverket består av representanter fra sykehjem, hjemmetjeneste, Fransiskushjelpen og sykepleiere fra aktuelle avdelinger i sykehus.
Hensikten med nettverket er å arbeide for kontinuitet og bedre samhandling mellom sykehus og sektorbydelene, og spre kompetanse innen palliasjon i hele foretaksområdet. Målgruppen er kreftpasienter og andre alvorlig syke og deres pårørende.

Nettverket ledes av en styringsgruppe og en driftsgruppe. Styringsgruppen og driftsgruppen har det overordnede ansvaret for de palliative nettverkene mellom kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten i Oslo. Hvert av sykehusene har ansvar for nettverket i sitt lokalsykehusområde.

Kontaktpers​oner

Nettsidene til Regional kompetansetjeneste for lindrende behandling (KLB).

Ved behov for kontaktinformasjon til ressurspersoner i palliativt nettverk, ta kontakt med de lokale nettverkslederne:

Nettverksledere Oslo universitetssykehus: Bodil Johanne Inderhaug: bodind@ous-hf.no og Fredrik von Löwensprung Eiesland: freeie@ous-hf.no

Nettverksleder Lovisenberg Diakonale Sykehus: Liv Ida Fuglum Sætre: LivIdaFuglum.Saetre@lds.no

Nettverksleder Diakonhjemmet sykehus: Vilde Witzøe: Vilde.Witzoe@diakonsyk.no  

​Liste over kreftkoordinatorer i Oslo:​ Kreftkoordinator i Oslo pr Jan 24.

Det anbefales at nye ressurssykepleiere får hospitere i løpet av det første året de tiltrer sin rolle. Hospitering er en effektiv form for kunnskapsoverføring, og bidrar til innsikt i hverandres arbeid til pasientens beste. Flere helseforetak og kommuner har retningslinjer for hospitering, og ressurssykepleier bør gjøre seg kjent med disse. Hospitering kan også søkes som tellende veiledningstimer til klinisk spesialist i sykepleie hos Norsk sykepleierforbund (NSF). Hver hospiteringsdag gir uttelling tilsvarende fire timers klinisk veiledning. Den enkelte ressurssykepleier må selv sette mål for hospiteringen ut fra egen kompetanse og arbeidsplass.

 

Hensikt med hospitering:

- øker kunnskapen innen fagområdet palliasjon

- øker kunnskapen om helhetlige pasientforløp

- øker kunnskapen om hvordan samhandlingen mellom tjenestenivåene kan forbedres

- blir kjent med personer det er naturlig å samarbeide med

 

Varighet: Hospiteringsperiode på 1-3 dager anbefales.

 

Deltakere: Ressurssykepleiere fra både spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

 

12. november 2024

Felles fagdag for Oslo-nettverket:

Vi har gleden av å invitere alle ressurssykepleiere i palliativt nettverk Oslo felles fagdag tirsdag 12.november. Programmet finner du HER(PDF). Det vil bli digital påmelding i år, du kan melde deg på HER. Fagdagen vil bli avholdt på stort auditorium ved VID Høgskole. 

Hold av datoen allerede nå!  

  

Sist oppdatert 11.10.2024